Lena Wallgren Wagner Malinovsky, daglig leder i «Snakkepakken», viser kunder produktene sine. Foto: Oleg Grabenko

Snakkepakken på utstilling hos OsloMet

Gjennom Østlandsk lærerstevnemøte som arrangeres årlig hos OsloMet kan man finne utstilling av varer til barnehage- og skolesektor. Én av de flere utstillerne er Snakkepakken.
Onsdag, 10 november, 2021 - 12:04

Språkverktøy for barnehage og skole

Petter Foss, formgiver, teknisk ansvarlig og musikkmaker for Snakepakken, forteller om Snakkepakken:

– Det er språkverktøy for barnehager og skolee som er en pakke med over 200 gjenstander som du kan bruke når du formidler fortellinger, leker, sanger og regler.


Snakkepakkensverktøy. Foto: Oleg Grabenko

I salg i over 20 år

– Selskapet er to år gammelt og det ble etablert i 2019, fortsetter Petter Foss. 

Før det har det vært i salg i over 20 år, men da med en annen leverandør som solgte Snakkepakken i en leketøysbutikk. Selve produktene er fra 1997, da Lena Malinovsky fant opp Snakkepakken. Det er etablert rett og slett for å selge Snakkepakken til barnehager og skole.

– Vi gir ut egen musikk som er på Spotify og strømmetjenester, og det er musikk til regler som er tilpasset de fortellingene som er i Snakkepakken. Alt henger sammen slik at man kan bruke og fortelle historier på mange forskjellige måter, både ved å se, høre, røre og gjøre ting. Snakkepakken.no er nettsiden vår, og der er også nettbutikk hvor man får kjøpt Snakkepakken og en del reservedeler vi bruker i alle heftene vi gir ut. Faktisk selger vi også noen CD-er, men det er ikke brukt så mye lenger. Alt vi selger får man på snakkepakken.no og vi sender til alle, til barnehager, for eksempel, i hele landet.


Petter Foss og Lena Wallgren Wagner Malinovsky. Foto: Oleg Grabenko

Hovedmål

Lena Wallgren Wagner Malinovsky, som er daglig leder hos Snakkepakken, mener at det er viktig å styrke det pedagogiske tilbudet på Østlandet og hjelpe ansatte med deres jobber.


Lena Wallgren Wagner Malinovsky med dukker til Snakkepakken. Foto: Oleg Grabenko

– Hovedmålet er det å styrke det pedagogiske tilbudet på Østlandet og å hjelpe de ansatte til å gjøre en så god jobb som mulig med barn og unge, sier Lena Wallgren Wagner Malinovsky.

Veldig fin presentasjon

Anne Sandvei fra Rælingen, er assistent i barnehage på den minste avdelingen fra 0 til 3 år, og synes at det er en veldig fin presentasjon som Snakkepakken holder her på OsloMet i år.

– Veldig fin presentasjon og vi trenger noe i barnehagene som styrker språk, sier hun. 


Anne Sandvei på utstillingen hos Snakkepakken på OsloMet. Foto: Oleg Grabenko

– Det er mye enklere for oss å presentere eventyr og formidle det til barna, fortsetter Anne Sandvei. 

– Når vi har ting å hente fra de forskjellige eventyrene, er det mye enklere å presentere for de minste barna eller for barn generelt, for å styrke språket, spesielt til de som er tospråklig. Da har vi både bilder, lyd og tekst, som er synlig og hørbart. 

 

 

Emneord: