Midt på Karl Johan står Senterpartiet klare for å snakke med de som er sikre og de som fortsatt prøver å finne ut hva de skal velge under Stortingsvalget 2021. Foto: Andrea Viland Ask

Gleder seg over velgernes engasjement

Partienes valgkampmedarbeidere er stort sett fornøyde med hvordan årets velgere har tatt kontakt med dem.
Mandag, 13 september, 2021 - 13:53

Unn Aarestad har drevet valgkamp for Senterpartiet i mange år. Hun synes at hun ofte har et godt svar når folk besøke standen deres, men noen ganger kan det bli vanskelig. 

– Dersom noen i partiet har gjort noe dumt eller noe, og folk spør oss “hvordan kan dere godta noe slikt” så sliter jeg med å svare, forteller hun. 


Unn Aarrestad står på stand for Sp. Foto: Sigrid Gjølstad Borge

Hun sier at hun alltid prøver å svare så godt hun kan og å gjøre svarene forståelig. Hun mener selv hun er god til å lese folk, og prøver å basere svarene sine så godt hun kan på dette. 

– Vanligvis vil jeg si at vi greier å svare på det vi blir spurt om, egentlig. Dersom det er noe vi ikke greier å svare på så prøver jeg å lete meg frem til det på flekken, eller så ber jeg om mobilnummeret deres så jeg kan sjekke det opp med noen andre, sier hun.

Dette er noe hun mener velgerne setter pris på.

– De setter pris på at jeg bryr meg, og at jeg tar meg tiden til det her. 

Hun legger også til at hun tror at årets velgere er de blideste av de blide hun har støtt på. 

– Det virker som at alle har veldig troa på dette valget, det er veldig godt å både føle og høre. 

– Kommer bort til oss kun for å ta vekk vår tid med velgerne

Håvard Røgeberg Magelssen (19) har i år stått på stand for det nyetablerte partiet Partiet Sentrum, og han har hatt både positive og negative opplevelser ved å stå på standen i år. 


Håvard Røgeberg Magelssen har drevet valgkamp for Foto: Regine Lund Kristensen

– De partiene som allerede er på Stortinget er egentlig veldig hyggelige. Det er partiene som prøver å komme seg inn på Stortinget, som vi også gjør, som kommer bort og plager oss. sier han.

– Noen ganger kommer de bort til oss kun for å ta vekk vår tid med velgerne, de diskuterer med oss eller skal påpeke helt unødvendige ting om valgboden vår. Dette er skikkelig kjipt, vi står ikke på stand for å krangle med resten av partiene, men for å være attraktive for velgerne, sier han. 

Han har selv vært og pratet med Senterpartiet om deres klimapolitikk og har en positiv opplevelse av å prate med dem. 

– Jeg synes de var mye bedre å prate med enn de fleste andre. Han jeg prata med kunne svare godt på det jeg lurte på. Han måtte ikke stoppe opp etter hvert eneste spørsmål jeg stilte og lese seg opp et sted, det var ganske bra, synes han. 

Magelssen sier at selv om han og Senterpartiet kanskje er uenig i klimapolitikken, så er han veldig glad for hva han fikk ut av samtalen.

– Til syvende og sist vil jo egentlig alle partiene det samme, vi vil jo at vi skal leve best mulig. Men vi har forskjellige måter å komme oss til målet på. Da er det viktig at partiene er samarbeidsvillige, og det har jeg tro på at de greier å være, avslutter han.

 

Emneord: 
Tags: