Bjørg Sandkjær jubler for knall tall for Senterpartiet. Foto: Marte Gundersen

Historisk godt Sp-valg

Første prognose er inne og Senterpartiet ligger an til å gjøre et svært godt valg.
Mandag, 13 september, 2021 - 22:48

På Senterpartiets valgvake på Det gamle biblioteket i Oslo er stemningen på topp. Jubelen stod i taket og de grønne firkløverflaggene vaiet da de første prognosene kom inn kl. 21. Regjeringsalternativet med Arbeiderpartiet (AP), Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti (SP) er klart innen rekkevidde.

Anne Beathe Tvinnereim, 2. nestleder i Senterpartiet, blir intervjuet av TV 2. Hun forteller at prognosen er en stor lettelse og at Senterpartiet ligger an til å gjøre et historisk godt valg. Hun vil i kjent senterpartistil ikke gi et klart svar på et mulig samarbeid med SV. 

Regjeringsskifte

Med 81,7 prosent av stemmene opptalt har Senterpartiet foreløpig 13,9 prosent. Bjørg Sandkjær er blant de som synes dette er fantastisk.

– Det ser ut til at vi gjør Senterpartiets nest beste valg i historien. Det er en ganske god økning sammenlignet med forrige valg, som også var en god økning sammenlignet med valget før. Og dette resultatet, sammen med de andre rødgrønne partiene, gjør at vi får et regjeringsskifte.

– Apropos, hva tenker du om et regjeringssamarbeid med Arbeiderpartiet og SV?

– Vi har gått til valg på et regjeringssamarbeid med Arbeiderpartiet i utgangspunktet, men jeg har sagt hele tiden at vi ikke utelukker noe. Vi må snakke sammen og sondere, sier hun.

Senterpartiet i regjering

Stemningen i salen stiger for hver gang nye tall tikker inn.

– Hva er det viktigste dere vil sørge for om dette blir valgutfallet?

– I det store bildet er det det å få snudd sentraliseringa og de økte forskjellene som vi har fått under den blå regjeringa. For oss i Oslo er det det å bevare Ullvål sykehus og få tilbake Aker sykehus som lokalsykehus for hele Groruddalen, sier Sandkjær. 

Sandkjær, som er andre kandidat på Oslos Stortingsliste, forteller videre at hun håper Oslo Senterparti også blir representert på Stortinget og at de har fått gode tilbakemeldinger gjennom valgkampen. Hun er optimist og følger med videre utover kvelden.  

 

 

 

Emneord: 
Tags: