En nedstemt gjeng underveis i kampen. Foto: Rowene Wingstad

Kjempetap for Sveiva/Strømmen

Sveiva/Strømmen fikk det tøft på egen hjemmebane i møte med Fjerdingby onsdag kveld.
Torsdag, 25 november, 2021 - 15:33

(Sveiva/Strømmen 0 - 18 Fjerdingby)

– Vi hadde ingenting å stille opp med rett og slett, sier Sveiva/Strømmen-spiller Espen Møkkelgjerd, som beskriver kampen som et mareritt etter 18-0-tapet mot Fjerdingby.

Sveiva/Strømmen hadde tapt sine to første kamper for sesongen, men vondt ble til verre i møte med Fjerdingby onsdag kveld. I Rommenhallen kjørte gjestene over Sveiva/Strømmen, og tok sin første seier for sesongen.

Slik så poengtavla ut etter kampen, med Sveiva/Strømmen som hjemmelag. Foto: Rowene Wingstad

Suverene fra start

Etter bare 53 sekunder sendte Stian Klepp første ball i mål for Fjerdingby. Målene fortsatte å renne inn bak Sveiva/Strømmen-keeper Lars Christian Falla. Da dommeren blåste av første omgang sto det allerede 8-0 på resultattavla til Fjerdingby.

I andre omgang fortsatte Fjerdingby å briljere ute på banen, og kampens første målscorer Stian Klepp scoret tre ny mål. Dommeren blåste av omgangen på stillingen 12-0 til Fjerdingby. Ydmykelsen fortsatte i tredje omgang, hvor gjestene scoret seks nye mål.

Var forberedt på tap

Bengt Nilsen er både spiller og trener for laget. Han sier at han på forhånd var klar over at Fjerdingby var et bedre lag enn Sveiva/Strømmen for øyeblikket.

– Kveldens kamp var to ulike lag for å si det sånn. Hvor det ene laget er mye bedre trent, sier Nilsen.

Nilsen peker på Fjerdingby sin erfaring og samspill som avgjørende faktorer for den store forskjellen på lagene.

– De er bedre pasningssikre enn oss. De er mange som har spilt i flere år, vi har mange ferske. De er et mye bedre sammensveiset lag enn oss, forteller Nilsen.

Bengt Nilsen og Espen Møkkelgjerd spiller på Sveiva/Strømmen. Foto: Rowene Wingstad

Sikter seg inn på seier

Møkkelgjerd er med på laget for det sosiale. Hans datter spiller for Sveiva, og mange av hans lagkamerater har barn med i klubben.

Selv om det ble et brutalt tap for veteran-laget, så har Nilsen en klar ambisjon om å bryte tapsrekken.

– Målet videre er å vinne flest mulig kamper, sier Nilsen.

Spilte bortekamp på hjemmebane

Kampen skulle egentlig vært spilt for en stund siden, men ble utsatt. Dermed ble kampen avholdt i treningstiden til Sveiva/Strømmen. Fjerdingby som egentlig var oppført som hjemmelag måtte derfor spille kampen i motsanderen sin egen hall.

Før kampen lå begge lagene med null poeng på tabellen, men Fjerdingby lå over med bedre målforskjell. Målfesten mot Sveiva/Strømmen gjorde at Fjerdingby tok sin første trepoenger for sesongen, og klatret opp til en syvende plass på tabellen.