Musti sammen med fans i pausen. Foto: Nikoline Bruvik

Musti forteller sin historie

Mandag kveld, klokken halv seks, åpnet Pop-senteret dørene mens Musti gjorde seg klar på bakrommet.
Tirsdag, 9 november, 2021 - 14:51

Mandag kveld inviterte Pop-senteret 13 til 18-åringer på pizza og brus mens de fikk høre Musti fortelle om hennes historie og forhold til musikk.


Musti delte tips og råd med de unge i publikum. Foto: Nikoline Bruvik

Under intervjuet åpnet hun opp om oppholdet hennes på barnevernsinstitusjonen på Evanger. Hun fortalte at å få en pause fra miljøet hun var oppvokst i, gjorde henne godt. Det åpnet opp øynene hennes for det rundt henne.

Hun fortalte også at det er viktig å prate om ting, og anbefaler at selv bare å prate med en venn vil lette på det som bygger seg opp inni en selv. Hun ga råd til de unge om å være obs på hvem de omgås med, og at venner påvirker deg mer enn du tror.  

− Driter de fem andre vennene dine i skole blir du den sjette. Får du deg fem venner som jogger hver morgen, blir du den sjette der også, sier hun.


Musti mens hun forteller sin historie. Foto: Nikoline Bruvik

− Jeg har laget min egen type kultur, sier hun

Musti snakket også om hvordan det var å flytte mye rundt som barn, og hvor mye hun har lært av å ha bodd i tre forskjellige land. Hun ble født og oppvokst i Norge. Her bodde de frem til hun var ferdig i barnehagen, hvor de videre flyttet til England.

Familien ble boende der i syv år, og flyttet tilbake til Norge, hvor hun startet i femte klasse på Tøyen skole. Der ble hun værende frem til syvende klasse, deretter flyttet hun i et år til Somalia.


I pausen tok Musti seg tid til å prate med de unge. Foto: Nikoline Bruvik

Paal Ritter Schjerven ledet intervjuet, og mente at det er viktig for unge med utenlandsk bakgrunn å høre hva Musti har å si. 

Musti var populær blant det unge publikumet, og i pausen tok det ikke lang tid før de samlet seg rundt henne. 


Musti viser frem sangene hun trivdes mest med å produsere. Foto: Nikoline Bruvik

Musti viste også frem et par av sangene hun trivdes mest med å produsere, og spilte av en beat hvor hun spurte de unge om hjelp til rappen. Hun mottok tips om både lyric og tema til den nye sangen.