Stefan Espeland scorer på straffeskuddet sitt. Foto: Aina Marie Flekke

Straffet Storhamar på Jordal Amfi

Vålerenga fikk sin revansje mot Storhamar på hjemmebane torsdag kveld. Nå ligger lagene likt på tabellen.
Fredag, 5 november, 2021 - 17:38


Vålerenga feirer etter siste straffeskudd. Foto: Aina Marie Flekke

Da lagene sist møttes i oktober, endte det med 4-1 seier til Storhamar. Etter gårsdagens kamp ser det ut som pucken har snudd. Vålerenga vant 6-5 etter strafferundene, men sier selv de burde vunnet etter fulltid.  

– Det var et fyrverkei av en hockeykamp og mye bra offensivt spill. Det var to lag som ville mye og turte å gå fram, sier Mathis Olimb fra Vålerenga før han fortsetter:

– Vi jobber hardt og jeg synes vi skaper sjanser og fortjener å vinne etter fulltid. 


Mathis Olimb er fornøyd med lagets innsats. Foto: Aina Marie Flekke

Olimb returnerte til Vålerenga denne høsten og hadde da ikke spilt for klubben siden 2007. De siste 14 årene har han spilt i utlandet for blant annet Grizzlys Wolfsburg i Tyskland, og Frölunda Indians i Sverige. Så langt har han prestert bra hos gamleklubben, og er også den på laget med flest målpoeng.

Spenning på banen


Dommerne klarer såvidt å holde spillerne fra hverandre. Foto: Aina Marie Flekke

Det er ikke et sjeldent syn i ishockey-sporten at spillerne gjør opp på isen, og det var mye spenning mellom rivalene torsdag kveld. Vålerenga lå på fjerdeplass på tabellen før kampen, rett under Storhamar på tredjeplass. Kun ett poeng skilte lagene før denne kampen, og det gikk hardt for seg på isen. 


Patrick Thoresen og Mathis Olimb på isen i hver sin gullhjelm Foto: Aina Marie Flekke

Patrick Thoresen og Mathis Olimb er begge landslagsprofiler som løpere for Norges ishockeylandslag. På torsdag spilte de med hver sin gullhjelm, som bæres av spilleren med mest målpoeng på laget. Thoresen scorte to av Storhamars fem mål, og ble kåret til Storhamars beste spiller.


Steffen Søberg og resten av vålerengaspillerne depper etter Storhamars scoring. Foto: Aina Marie Flekke

Favorittspiller ble banens beste

Blant supporterne satt det fire tenåringer som selv spiller for Vålerenga ishockeyklubb. De fortalte at de alltid befinner seg blant supporterne når Vålerenga spiller kamp. William Olsen mente at Vålerengas presentasjon halvveis i kampen burde vært bedre.

– Men den er helt grei, la Tinius Gysler til. 


Fra venstre: Sondre Grovassbakken, Tinius Gysler, William Olsen og Leo Helly Hansen på torsdagens kamp. Foto: Aina Marie Flekke

De hadde alle egne favorittspillere på isen, blant annet Mika Partanen som ble kåret til Vålerengas beste spiller denne kampen. Den finske løperen stod for to av lagets seks mål.


Mika Partanen i et av sine målforsøk. Foto: Aina Marie Flekke

Forblir på fjerdeplass

Også i fjorårets sesong lå Vålerenga rett under Storhamar. Etter seieren til Vålerenga, ligger lagene nå likt på tabellen i Fjordkraftligaen. Om Vålerenga klarer å ta igjen Storhamar i løpet av sesongen gjenstår å se. Vålerenga sier selv at de er fornøyde med egen prestasjon. 

Mathis Olimb sier det er viktig å kjenne at de kan vinne disse toppmatchene, særlig etter tapet mot Storhamar sist de møttes. 

– Vi trengte å få en seier på overtid nå, avslutter Olimb.