Kjemper for barnebarnas fremtid

Klimatoppmøtet er godt i gang i Glasgow, hvor verdensledere samler seg for å diskutere klodens fremtid. Onsdag formiddag sto Besteforeldrenes klimaaksjon utenfor Stortinget på Eidsvolls plass, med sine ønsker og klimakrav.
Onsdag, 3 november, 2021 - 17:48


Bodvar Sonstad, skulle egentlig dra til Glasgow, men planene ble endret på grunn av smittesituasjonen. Foto: Rikke Løe Hovdal

Denne uka, går Besteforeldrenes klimaaksjon (BKA) klimavandringer hver dag rundt om i Oslo sentrum. De går med plakater og løpesedler, som viser hvilke krav de har til klimatoppmøtet i Glasgow. Bodvar Sonstad er en av de som møtte opp ved Stortinget onsdag formiddag. Han forteller at han skulle til Glasgow, men planene ble endret på grunn av smittesituasjonen. I dag var han med resten av gjengen på klimavandring. Han ønsker å oppnå blikkkontakt med folk de møter i gatene. 

– Vi markerer at vi må gjøre noe for klimaet og det haster, forteller Bodvar Sonstad.

 

Klimasignaler fra Norge

Linda Parr ble medlem i BKA i 2013, og er nå leder for Oslo-området. Hun forteller at de er på klimavandring hver dag denne uka, for å vise folk i gatene hvor viktig klimatoppmøtet i Glasgow er. 

– Signaler fra Norge, kan ha en betydning for andre land, og Norge kan bidra mye mer for klima, sier Linda Parr.

 


Linda Parr er en av lederne i Besteforeldrenes klimaaksjon. Hun står foran Stortinget og kjemper for barnas fremtid. Foto: Rikke Løe Hovdal Foto: Rikke Løe Hovdal

 

Medlemmer over hele landet

Besteforeldrenes klimaaksjon, som er en solidaritetsorganisasjon for barnebarna og den yngre generasjonen, ble startet opp i 2013. Nå har de cirka 6000 medlemmer over hele landet. Organisasjonen består av engasjerte besteforeldre og pensjonister som vil sette lys på klimaproblematikken.

– Vi ønsker at våre barnebarn skal få en like fin fremtid som vi har hatt, sier Bodvar Sonstad.


Under markeringen ved Stortinget, sang besteforeldre aksjonen ” Vi må ta klimavalg”. Foto: Rikke Løe Hovdal

 

Røde solhatter

Under markeringen utenfor Stortinget, hadde medlemmene på seg røde solhatter. Linda Parr har hatt den samme røde solhatten siden 2013. Den har vært med overalt, til ulike markeringer som for eksempel i Paris.


Den røde solhatten til Linda Parr, har vært med  henne siden 2013. Foto: Rikke Løe Hovdal