Helena Bugge (17) på kveldens valgvake hos Miljøpartiet De Grønne. Foto: Anna Torre

Grønn Ungdom vil gjøre det enklere for de yngre å forstå politikk

Klimakrisen er en av årets mest betente saker. Årets valg vil ha store konsekvenser for fremtidige generasjoner.
Mandag, 13 september, 2021 - 22:52

Politikk kan være vanskelig å forstå, spesielt for et yngre publikum. Miljøpartiet De Grønnes (MDG) ungdomsorganisasjon, Grønn Ungdom håper de kan bidra til å gjøre politikken mer forståelig for de yngre.

Helena Bugge (17) som er fylkesleder for Grønn Ungdom i Oslo mener det er viktig for unge å ta del i politikken, selv om man ikke nødvendigvis har stemmerett.

– Mye av politikken som vedtas i dag har ikke bare konsekvenser for de neste fire årene, men også i lang, lang tid fremover, sier hun til Journalen.

Vanskelig for ungdom å forstå politikk

Bugge syntes det er fint med aktive ungdomspartier som kan formidle politikk til de unge. Hun innrømmer at hun selv kan slite med å forstå politikken til tider.

– Jeg syntes også politikk kan være vanskelig, og det er mange politiske saker jeg ikke forstår noe av selv.

Hun påpeker at hun lært mye mer om politikk etter at hun selv ble politisk aktiv, og føler et ansvar for å dele av sine erfaringer med de yngre.

– Et skremmende skolevalg

Under årets skolevalg var Fremskrittspartiet (FrP) dobbelt så store som MDG. På spørsmål om hva hun mener om resultatene fra årets skolevalg, innrømmer hun at det er skumle tall, til tross for at MDG hadde en oppgang.

–  Det er skummelt å se at så mange stemmer FrP da de har et helt annet menneskesyn når det kommer til blant annet flyktninger og klimakrisen enn det vi i MDG har.

Hun påpeker at disse tallene kan være et resultat av pandemien, ettersom de ikke har fått gjennomført valgkampen sin slik de hadde ønsket. 

Grønn ungdom får skryt


MDGs valgvake Foto: Anna Torre

MDGs Lan Marie Berg (34), holdt tale under kveldens valgvake hvor hun også roste blant annet Grønn Ungdom for deres bidrag til valgkampen. Berg nevner også fremtidens generasjoner i sin tale, og gjentar poenget til Bugge.

– Klimakrisen rammer dagens unge og fremtidens generasjoner, etter denne valgkampen vil norsk klima- og oljepolitikk bli forandret for alltid!