Stigende trend: – Jeg er spent på å se hvordan dette utvikler seg, sier Nina Waaler.

Rektor på OsloMet frykter ny smittebølge

OsloMet har i stor grad fungert som normalt siden skolestart i august. Nå frykter rektor ved universitetet at hun blir nødt til å stramme inn.
Torsdag, 4 november, 2021 - 23:14

– Jeg håper vi slipper en ny nedstengning, sier Nina Waaler.


Håndhygiene: OsloMet tar forhåndsregler for å unngå økt smitte. Foto: Kira Katharina Venbakken

Koronasmitten stiger over hele landet, og med studenter som sitter tett i tett på lesesaler og på offentlig transport, kan det bli vesentlig å gjeninnføre nye tiltak på campus.

Tidligere i kveld holdt helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) pressekonferanse, hvor hun oppfordret kommuner med økt smitte til å ta grep. Waaler forteller at skoleledelsen følger nøye med på hvordan situasjonen utvikler seg.

– Vi hører først og fremst på myndighetenes anbefalinger. OsloMet skal selvsagt gjøre sin del i dugnaden for å holde smitten nede. Det vil i verste fall medføre nye smittetiltak.

Avhengige av fysisk oppmøte

Stine Haugen studerer for å bli sykepleier. Hun er lettet over at studiehverdagen er normal igjen, og håper at den vil forbli slik i månedene som kommer.

– Det er mye bedre å møte opp fysisk, sier Haugen.


Gjenåpningsglede: – Nå som vi kan møte opp på campus, har jeg det mye bedre, sier Iselin Høgman. Foto: Kira Katharina Venbakken

Med forelesninger som ofte har foregått over Zoom, kan hun meddele at det har vært vanskeligere å være student under pandemien.

– Vi sykepleiere er avhengige av å møte opp fysisk. OsloMet var flinke til å tilrettelegge for oss, men jeg har likevel savnet det sosiale aspektet ved å møte opp på forelesninger og seminarer.

Medstudent Iselin Høgman er enig i at det er godt å være tilbake.

– Jeg bor alene, så jeg opplevde allerede å føle meg isolert til tider. Nå som vi kan møte opp på campus, har jeg det mye bedre, sier hun og legger til:

– Det hadde vært utrolig kjipt om vi måtte gå tilbake til digital undervisning nå.

Ser an situasjonen

Waaler er bekymret for at smitten vil fortsette å øke i Oslo kommune, men hun understreker at vi må holde hodet kaldt mens vi ser an smitteøkningen. Det er tross alt ikke snakk om en ny nedstengning, forteller hun.


Nostalgisk: Studentene mimrer over tiden da lesesalene sto tomme. Foto: Kira Katharina Venbakken

– Det kan bli reelt å gjeninnføre bruken av munnbind på universitetsområdet, for eksempel. Vi må høre på hva myndighetene har å si fremover, og så handle deretter. Jeg er spent på å se hvordan dette utvikler seg, avslutter hun.