For UiO-studenten Mina Aasland spiller det liten rolle om når de nye trikkene er på plass. Hun er fornøyd så lenge det finnes trikker i trafikk. Foto: Ida Nedal Kværnstuen

– Jeg er fornøyd så lenge trikkene går

De nye trikkene blir forsinket av sikkerhetsmessige årsaker. Det bekymrer ikke UiO-studentene på Blindern.
Onsdag, 3 november, 2021 - 19:21

Onsdag meldte Sporveien, Oslo kommunes driftselskap for kollektivtrafikk, at de nye trikkene er forsinket. Det skriver Avisa Oslo.

Konsernsjefen i Sporveien, Cato Hellesjø, forteller til avisa at en del av trikkesporsystemet i Oslo er fra 80-tallet, og at de har møtt på flere utfordringer koblet til dette. De har blant annet måttet undersøke hvert eneste sporfelt. Planen var å ha tre nye trikker på plass i slutten av året. Nå håper de at de nye trikkene er klare i januar 2022. 

Journalen har snakket med to studenter som tar trikken daglig. Begge har blandede følelser om å måtte vente på de nye trikkene. 


UiO-studenten Mina Aasland stilte til et kort intervju, før hun tok trikken mot sentrum. Foto: Ida Nedal Kværnstuen

Fornøyd så lenge trikkene går

Mina Aasland studerer ved Universitetet i Oslo, på Blindern. Hun tar trikken hver dag for å komme seg rundt i byen, også nå som hun skal hjem fra universitetet. 

Aasland syns det er dumt at de nye trikkene ikke er klare ennå, men for hennes del spiller det ikke så stor rolle.
Det viktigste er at hun kommer seg frem. 

– Jeg er fornøyd så lenge trikkene går, jeg. Nye eller gamle, sier hun før hun må rekke trikken mot sentrum. 


Oslos befolkning må vente tålmodig på nye trikker. De kommer trolig på nyåret. Foto: Ida Nedal Kværnstuen

 


Maiken Tindberg tar vanligvis linje 17 mot Rikshospitalet når hun tar trikken. Da går hun av på Blindern. Foto: Ida Nedal Kværnstuen

Spent på nye trikker

En annen som tar trikken hver dag, er den ferske litteraturvitenskapstudenten Maiken Tindberg. Hun tar vanligvis trikkelinje 17 mot Rikshospitalet når hun skal til skolen, og er oppdatert på hvordan de nye trikkene ser ut. 

– De ser jo veldig annerledes ut. De ser veldig moderne ut på utsiden, men jeg gleder meg veldig til å se hvordan de ser ut inni også, sier hun. 


Maiken Tindberg tar trikken hver dag. Hun er spent på de nye trikkene, men forstår hun må vente i spenning litt til  på grunn av sikkerheten. Foto: Ida Nedal Kværnstuen

Uvitende om hvordan de nye trikkene ser ut inni, stiller Tindberg seg spørsmålet om de kommer til å ha store seter, eller om det kommer til å bli flere ståplasser. Hun synes at de gamle trikkene kan bli trange dersom det er mange passasjerer. Tindberg syns også det er leit at det tar tid før de nye trikkene kommer, men forstår at det handler om sikkerheten til passasjerene. 

– Vi får vel bare nøye oss med det vi har så lenge. Jeg har jo tross alt klart meg i tre måneder med de gamle trikkene, avslutter hun. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Emneord: