Regjeringen ønsker at alle voksne skal bli vaksinert med tredje dose før påsken, det meddeler statsministeren. Foto: Stortinget (CC BY-NC-ND 2.0 Flickr)

Nye regler og anbefalinger

Norge våkner opp til snø, etterfulgt av nye tiltak fra regjeringen.
Tirsdag, 30 november, 2021 - 11:37

Saken oppdateres.

Tirsdag morgen introduserte statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) regjeringens nye koronatiltak. Både nye regler og anbefalinger ble presentert i pressemeldingen, og det er fortgang på vaksineringen som står høyest.

– Covid-19 er her for å bli. Det grunnleggende er å beskytte barn. Økonomien og arbeidsplasser skal også beskyttes, sa Støre i pressemeldingen.

En oppsummering av Støres pressemelding på Stortinget:

  • Alle voksne vil bli tilbudt vaksinering med tredje dose før påske.
  • Nasjonal anbefaling om å bruke munnbind på kollektiv transport, hvor én meter ikke kan holdes. Samt i møte med helsevesen.
  • Smittede må isolere seg i fem dager, selv om man er vaksinert eller ikke. Samt være fri for feber i 24 timer før man bryter isolasjon.
  • Alle i samme husstand med en smittet må holde seg hjemme frem til negativt svar på koronatest. Om man er uvaksinert må man teste seg hver dag i syv dager, eller med PCR-test annen hver dag. Om man er vaksinert må man teste seg på nytt etter syv dager. For barn er dette kun en anbefaling, for voksne er dette en regel.

Støre informerte også om at de er igang med å utvikle nye innføringer for innreiseregler ved Norges grense. Disse vil bli presentert så fort de er klare.

– Vi jobber med nye innstramminger i grensereglene. Regjeringen er beredt til å iverksette nye tiltak raskt hvis situasjonen tilsier det og vi har solid fagdekning, sa statsministeren fra Stortingets talestol.

Tiltakene gjelder fra og med i morgen, 1. desember.