MORO FOR STORE OG SMÅ: Vær og føre - føre var utstillingen på Skimuseet i Holmenkollen byr på mye interessant.

Klimaproblemene sett med norske øyne

Meteorologisk Institutt fyller 150 år, og i forbindelse med jubileet har Skimuseet i Holmenkollen åpnet utstillingen " Vær og føre - føre var". Utstillingen handler om vær og klima, gode og dårlige vintre og ekstremvær.
Mandag, 17 oktober, 2016 - 15:48

Utstillingen Vær og føre-føre var setter klimaproblemene verden står overfor i et norsk perspektiv. Skisport og vinteraktiviteter er dypt forankret i norsk kultur. Nordmenn er født med ski på beina, men vil klimaendringene føre til at nordmenn ikke vil ha noen snø å gå på i fremtiden?

Lek og lær

Hvordan klimandringene påvirker vintrene, snøforholdene og skiføret er det gjennomgående temaet i utstillingen. Vær og føre - føre var har en lek og lær- tilnærming til miljøproblematikken og informerer de besøkende ved hjelp av ulike modeller og aktiviteter. Her kan gjestene oppleve å stå i kuling og storm bak en vindmaskin, man kan se på statistikk over snødybde de siste 150 årene, og en co2-regnemaskin kan vise deg hvordan du kan bidra til å redusere utslippene. Midt i rommet står en isklump som veide to tonn da utstillingen åpnet, og publikum kan se hvor fort isklumpen har smeltet som en illustrasjon på klimaendringene.


MORO FOR STORE OG SMÅ: Alle kan ha det gøy på utstillingen på Skimuseet

For alle

Med ulike aktiviteter og interaktive fremstillinger er det tydelig at Skimuseet har laget en utstilling som kan engasjere besøkende i alle aldre. Japaneren Itsuki Ishiko er på ferie i Oslo med sin far og sin to år gamle datter. Han er fornøyd med å ha brukt en av feriedagene på å besøke skimuseet i Holmenkollen.

- Utstillingen er levende og morsom. Selv min to år gamle datter har hatt det gøy på denne utstillingen. Det er lettere å sette seg inn i miljøutfordringene på denne måten enn å lese tunge artikler i avisen. Vi håper for Norges skyld at det også i fremtiden vil falle mye snø om vinteren, da ski har stor betydning for den norske identiteten.

Skimuseet har ikke satt noen dato for når utstillingen stenger, men regner med at den vil være åpen ut november.

 

 

Emneord: 
Tags: