Bjarne Melgaard har utstilling på Fineart torsdag. Foto: Grafikk fra serien Nye verk/Fineart.

Bjarne Melgaard åpner ny utstilling

Den anerkjente samtidskunstneren Bjarne Melgaard åpner utstillingen «Nye verk» på Fineart torsdag kveld.
Torsdag, 3 november, 2016 - 08:26

Etter utstillingen Melgaard +Munch på Munchmuseet, har den kontroversielle kunstneren Bjarne Melgaard laget to helt nye grafiske serier og håndkolererte papirarbeider som skal stilles ut på Fineart torsdag. Utstillingen åpnes av Øivind Lorentz Storm Bjerke, professor i kunsthistorie ved Universitetet i Oslo.

Øivind Lorentz Storm Bjerke forteller om hans forventninger til utstillingen.

- Når det gjelder Bjarne Melgaard har jeg ikke klare forventninger. Jeg lar meg overraske, for man vet jo aldri hva man får se av han. Det er alltid like spennende. Jeg har fulgt Melgaard sin kunst fra begynnelsen av, på avstand. Han var en av de kunstnerne som skilte seg ut allerede på 1990 tallet, og jeg anser han som en veldig spennende kunstner, sier professoren.Tror Melgaard kan nå et bredere publikum

- Utstillingen Melgaard +Munch på Munch-museet åpnet nok øynene for et nytt publikum. Ikke bare «fanklubben». Det legges det til rette for når det stilles ut grafikk, ikke bare dyre malerier. Han vil nok nå en annen bredde i publikum til en mye større publikumsgruppe. Fineart appellerer jo til bredden i publikum, kunst til folk flest. De er også flinke til å presentere kunst av kvalitet. De fanger opp et større publikum, samtidig appellerer de til den smale delen av folket. Altså, prøver å favne både høyt og lavt, sier Lorentz Storm Bjerke.

Professoren ser frem til utstillingen Nye verk.

- Det som utmerker Melgaard, er at han har en voldsom intensitet, personlig engasjement, og trøkk i kunsten. Det som er spennende med ham, er at han har vært i bevegelse hele tiden. Det har også andre samtidskunstnere, som Sverre Koren Bjertnæs.Melgaard + Munch skapte enorm interesse internasjonalt

Munchmuseet hadde 35.000 besøkende i den perioden utstillingen Melgaard +Munch var å se på museet. Det var enorm interesse både nasjonalt, og internasjonalt. Markeds- og sponsorsjef ved Munch-museet, Gitte Skilbred, forteller at det var kurator Lars Toft-Eriksen som hadde ideen til denne sammenstillingen.

- Dette var noe han hadde lyst til å gjøre, og tenkt på en stund. Dette var en kjempeanledning til å se Munch og Melgaard sammen. Han var veldig engasjert, og har alltid hatt interesse for Melgaard. I dag oppleves Melgaard som veldig kontroversiell, og det gjør også Munch. Det blir spennende å se hvor mange besøkende det blir på den nye utstillingen hans, forteller Skilbred.

Utstillingen Nye verk varer frem til 13.november.

 

 

 

Emneord: