Amir Solberg ved det som skal bli de nye buldreveggene på Oslo Klatresenter, med en høyde på over 4 meter. Foto: Ida Bing

Bygger Nordens største klatresenter

Nye Oslo Klatresenter satser på å gi det beste tilbudet i Norden - også for studenter. Beliggenheten på Skullerud vil ikke være til hinder, mener senteret selv.
Tirsdag, 22 november, 2016 - 15:09

– Vi blir garantert det beste klatretilbudet i Norden, uten tvil, sier en entusiastisk Amir Solberg. Han er en erfaren klatrer, og medeier i Oslo Klatresenter som etableres i Skullerud Park. Med en grunnflate på over 3000 kvadratmeter skal senteret huse et variert tilbud for klatreinteresserte i Oslo. Blant planene er en 15 meter høy klatrevegg, to etasjer med buldrevegger og en egen treningsavdeling. 

Vil bli Europas beste

Utbyggingen av Oslo Klatresenter startet opp mot slutten av fjoråret, og ombyggingen av lokalet på Skullerud er forventet ferdigstilt i vår. Ifølge Solberg ligger de godt an.              

– Vi har tre trinn i utbyggelsesprosessen, med åpning lagt til 1. april. Målet er å bli Europas beste senter, så ser vi på størrelsen etter hvert, sier Solberg.

Klatresenteret har tegninger for vegger opp til 18 meter, men jobber først med å sette sammen et variert tilbud, med muligheter for utvidelser etter hvert. Sammen med Solberg er Espen Samuelsen med på planleggingen av hvordan veggene skal se ut. 

– Vi får muligheten til å kjøre tøffe konkurranser her, siden det er så stor plass, sier Samuelsen. Han er en av Norges mest erfarne på å skru opp løyper, og mener det nye senteret blir en storstue for klatrere. 

Stor etterspørsel

Både Solberg og Samuelsen har merket stor interesse i klatremiljøet.

– Jeg har bygget opp små klatrevegger flere steder i byen, men de prater kun om veggene som skal settes opp på det nye senteret, sier Solberg. Han mener markedet er voksende. 

– Vi har gått for det beste tilbudet til klatrere, både til de etablerte og de som er nye i miljøet, forteller han. 


Amir Solberg ønsker å få på plass et godt klatretilbud for studenter. Foto: Ida Bing 

Tilbud for studenter

Solberg håper senteret kan bli en arena for mange, også studenter. 

– Vi er åpne for et samarbeid med studentidretten, for å gi et godt tilbud til studenter som vil klatre, forklarer han. Solberg mener klatretilbudet for studenter i Oslo kan bli mye bedre enn hva det er i dag.

– Klatretilbudet for studenter i Oslo er ganske dårlig, og det tenker vi å gjøre noe med, forteller han. 

– Hvorfor skal for eksempel studenter dra så langt utenfor sentrum for å klatre? 

– Vi vil jobbe med rabatterte løsninger for studenter, og samarbeide med idrettsklubber over nyttår. Oslo Klatresenter vil ha som mål å skape et godt klatremiljø, og det er studentene medregnet i. Vi har også som mål å knytte oss til organisasjoner som tilbyr trening for studenter, og håper derfor at de kommer og trener hos oss, forteller Solberg. 

Utenfor byen

Daglig leder i Oslo Klatreklubb, Dag Cappelen Papazian, har også merket økt interesse for klatring. 

– Vi har absolutt merket etterspørsel. Vi åpnet nettopp et nytt senter på Bryn, og det er bra besøk der. Oslo Klatreklubb er medeiere i klatresenteret på Skullerud, og håper folk vil ta turen, sier han. 

– Vi ser samtidig at beliggenhet fortsatt betyr mye for folk, selv om det eventuelt kommer til å bli finere, sier Papazian. Han tror beliggenheten kan spille inn på hvem som benytter seg av det nye senetert.

– Så får vi se om det blir finere på Skullerud, det er jeg spent på, forteller Papazian. 

Plassering utenfor bykjernen må til

At Oslo Klatresenter ligger utenfor byen tror ikke Solberg blir et problem. 

– Vi ligger i nær tilknytning til t-bane og gode bussforbindelser, sier Solberg. Han mener senteret vil bidra til å skape et godt klatremiljø, og at det ikke hadde vært like lett med en beliggenhet i sentrum, sier han. 

– Det er få lokaler som er så store, og et slikt lokale i sentrum får man ikke så lett, legger han til. 

 

 

Emneord: