FORSKJELLSBEHANDLING: "Veien til Ullevaal" gjelder bare for herrene i norgesmesterskapet i fotball. Foto: Kurt / Flickr

Ingen Ullevaal på damene

Norges to seniorcupfinaler nærmer seg med stormskritt. Men bare én blir spilt på vår nasjonalarena.
Tirsdag, 1 november, 2016 - 15:23

19. og 20. november er dagene hvor de norske cupfinalene for kvinner og herrer sparkes i gang. Men siden 2006 har disse to prestisjefylte kampene blitt spilt på ulike arenaer. Da ble kvinnenes kamp flyttet fra Ullevaal til Bislett. Den har også etter dette vært spilt på Åråsen og Telenor Arena. Sistnevnte er plassen hvor finalen spilles i 2016. Argumentet fra NFF var i 2006 og er fortsatt at nasjonalarenaen ikke tåler to så tette kamper etter hverandre. 

Oslolaget Røa har tatt seg hele veien til finalen, og skal spille denne mot tittelkandidat i serien, Lillestrøm 19. november. Therese Sessy Åsland (21) er fast inventar på Røa sitt toppserielag. Hun synes forskjellen er kjedelig. 

-  Det kommer selvfølgelig ikke like mange for å se på oss spille cupfinale, som hos mennene. Så med tanke på det, er det positivt at vi spiller på en mindre arena. Men samtidig er Ullevaal det største en kan oppleve som fotballspiller i Norge. Og det er veldig kjipt, forteller Åsland. 

Lagvenninne i Røa, Synne Skinnes Hansen (21) er enig i det Sessy Åsland forteller. 

- Det som er kjedelig når vi ikke skal spille på Ullevaal, er at vi automatisk ikke får de samme rammene rundt vår kamp. Noe jeg synes vi fortjener, avslutter hun. 

Emneord: