Antidoping Norge-leder Anders Solheim holdt torsdag foredrag om antidopingarbeid for journalistikkstudenter ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Foto: Daniel Røed-Johansen

Johaug-saken etterforskes fortsatt

Lederen av Antidoping Norge sier det kan ta lang tid før det faller en dom i Johaug-saken.
Torsdag, 24 november, 2016 - 12:00

Lederen av Antidoping Norge Anders Solheim forteller at dopingsaken mot Therese Johaug ikke er ferdig etterforsket. 

– Saken er under arbeid. Etterforskningen er ikke 100 prosent ferdig, sier Solheim til Journalen. 

Solheim holdt torsdag foredrag om antidopingarbeid for journalistikkstudenter ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Der fortalte han om internasjonalt antidopingarbeid. 

– Stor medieoppmerksomhet

Dette året har vært spesielt sett med norske antidopingøyne. Førs kom Martin Johnsrud Sundby-saken. I september kom nyheten om Johaugs positive dopingprøve.

– Det har vært stor medieoppmerksomhet. Forskjellen er at det har vært stor oppmersomhet her hjemme og på vår organisasjon. Men vi er nødt til å gjøre jobben vår, sier Solheim. 

Johaug-saken etterforskes fortsatt av administrasjonen i Antidoping Norge. Når etterforskningen er ferdig, vil saken bli sendt videre til Påtalenemnda i antidopingorganisasjonen.

Det er siste stopp før Norges Idrettsforbunds domsutvalg, som trolig får saken oversendt innen 18. desember.

Flere ankemuligheter

Når en påtalebegjæring kommer dit, får utøveren tre ukers frist til å uttale seg. Deretter vil en muntlig høring bli berammet av domsutvalget.

Etter en dom i domsutvalget, kan partene anke dommen videre til Norges Idrettsforbunds appellutvalg. Siste ankeinstans er Idrettens voldgiftsrett (CAS).

Johaug testet positivt for doping 16. september. Hun har fått i seg det forbudte stoffet clostebol. Dette etter bruk av kremen Trofodermin, ifølge Johaugs og Norges skiforbunds forklaring. Johaug er i første omgang suspendert frem til 18. desember. 

Emneord: