Godt synlig: Sigurd Lund Røer er godt synlig i løypene på Beitostølen i de knallgule draktene til klubben. Foto: Eirik Lund Røer/ Eiluro

Tøff sesongstart for BSK Elite

I helgen gikk startskuddet for årets langrennsesong på Beitostølen. Nivået på norsk langrenn har sjelden vært høyere, noe løperen til Bækkelagets Ski Elite fikk merke.
Mandag, 21 november, 2016 - 13:50

BSK Elite stilte med flere løpere til start, både i herre – og kvinneklassen. Resultatene ble ikke som forventet på årets første rennhelg, samtidig synes flere det var godt å endelig komme i gang med konkurranser igjen. En av dem var Sigurd Lund Røer.

– Først og fremst er det godt å være i gang igjen. Det er jo skirenn vi trener for. For min egen del gikk det ikke så veldig bra denne helgen, men jeg graver meg ikke ned av den grunn, sier Sigurd, før han legger til at avstanden til de beste i tet har minsket i forhold til på samme tid i fjor.

Blant de godt over hundre løperen på startlistene var det flere store navn, som Petter Northug jr., Didrik Tønseth og Ander Glørsen.

– De beste norske løperne her i dag, er jo også de beste i verden, så det gir en fin pekepinn på hvor man står, sier Sigurd Lund Røer.

Han som så mange andre er glad for å endelig få komme i gang med konkurransesesongen. Etter noen sesonger hvor ting ikke har gått riktig vei, har han brukt våren på å evaluere seg selv.

– Årets sesongforberedelser har gått bra. Etter et par sesonger litt under mine forventninger, tok jeg en grundig runde i vår med evaluering og samtaler/innspill fra treningskamerater og andre utøvere på høyt nivå. Jeg har lagt ned mye trening og føler jeg har et godt grunnlag. Så gjenstår det å se om det blir bra i vinter, avslutter Sigurd Lund Røer som allerede neste helg går sesongens første norgescuprenn på Gålå.


Smørevogna: Hovedtrener Eirik Lund Røer tilbringer mesteparten av vinteren sammen med denne smøretilhengeren. Foto: Eirik Lund Røer/Eiluro

Satser stort på seniorløpere

Bækkelaget debuterte i fjor med en større satsing på seniorløpere enn noen gang før.

– Tanken bak er å gi seniorutøvere som ønsker å satse på ski et tilbud. Alle får ikke plass på landslag, regionslag eller private lag, og det er få klubber som har et fullgodt seniortilbud slik vi har. Det betyr at vi tiltrekker oss løpere utenfor klubben. Seniorsatsingen er også viktig for å skape forbilder og øke rekrutteringen i egen klubb, forteller Lund Røer.

Det å være trener er ikke bare, bare og bak ligger det mange timer med hard jobb for å gjøre utøverne så gode som mulig. Lund Røer har vært trener i en god årrekke tross i sin unge alder, og er fornøyd med å endelig få på plass en god seniorsatsing.

– Det er ikke tvil om at det er tidkrevende og mye hardt arbeid. Dette er utøvere på et såpass høyt nivå og med store ambisjoner, så det gjelder å være skjerpet og hele tiden utvikle seg som trener også. Mange har nok sett på meg som litt gal og for ambisiøs, men jeg har hele tiden trodd at det var mulig.

Eirik er for mange en ildsjel i klubben og har stor glede av jobben som trener. For han er det lite som er mer givende.

– På samme måte som for en utøver, får du som trener være med på gleden og skuffelsen ved å lykkes eller mislykkes. Det føles givende å gi noe tilbake til idretten som har gitt meg så mye, og jeg klarer rett og slett ikke forestille meg et annerledes liv.

Egen snøproduksjon på Ekebergsletta

I tillegg til å ha fått på plass en stor seniorsatsing, har Oslo klubben, som for mange er mest kjent som arrangør av fotballturneringen Norway Cup, fått på plass egen tråkkemaskin og snøkanon til produksjon av snø. Dett er hovedtrener, Eirik Lund Røer, glad for.

– Det synes jeg er helt fantastisk. Kunstsnøproduksjonen og løypekjøringen på Ekeberg er definitivt viktigst for de yngste gruppene i klubben, men også som rekrutteringskanal ved å vise oss der vi faktisk holder til. På sikt blir det kanskje også et anlegg som passer for de eldre, avslutter Lund Røer.

Emneord: