Dømt til 150 000 kroner i oppreisning. FOTO: 2tales / Flickr

Ung mann dømt for voldtekt

Mannen erkjenner straffeskyld, men Vesterålen tingrett setter spørsmålstegn ved fornærmedes oppførsel.
Torsdag, 3 november, 2016 - 11:42

I forrige uke ble en 25 år gammel mann dømt for voldtekt i Vesterålen tingrett.

Voldtekten skjedde i september i fjor, men først i forrige uke falt dommen over mannen. Han innrømmer å ha brukt makt mot fornærmede under samleie, men sier også at samleiet ble avsluttet da kvinnen ga uttrykk for at hun ikke ville. Retten kom frem til at mannen blir nødt til å betale 150.000 kroner i oppreising til fornærmede i saken. 

Likevel ser dommerne på et annet aspekt ved saken som viktig. I dommen trekkes kvinnens oppførsel og påkledning frem som avgjørende i skyldsspørsmålet. Det antas at mannen med god grunn kunne ha “et berettiget håp om sex.”

I følge Aftenposten skal kvinnen ha brukt et seksuelt ladet tullenavn på nettet, delt nakenbilder over telefon og invitert tiltalte hjem til seg. De skal ut i fra forklaringen ha hatt sex dagen før voldtekten fant sted.  

Emneord: 
Tags: