RAW FOOD DESSERT: vår reporter fikk smake på veganske desserter. FOTO: Linn Nyrvik

Veganske vikinger utfordrer nordmenn til å spise mer grønt

I anledning internasjonal vegansk dag tilbys gourmetmat og rawfood-desserter til gode priser hele denne uka.
Tirsdag, 1 november, 2016 - 15:02

I dag er det internasjonal vegansk dag for tjuende året på rad. I anledningen har organisasjonen Vegan Vikings startet en bevegelse og inntar alle hovedsteder i Skandinavia. Deres oppdrag er å utfordre måten vi tenker på mat og vise hva vegansk mat faktisk kan være. Vegan vikings samarbeider med en rekke veganske og vegetariske restauranter der gjesterne kan prøve vegansk gourmetmat og hjemmelagede desserter til et rabattert pris.

Økt antall gjester

En av restaurantene i kampanjen er Funky Fresh Foods som markedsfører seg som en fullstendig vegansk/vegetar-restaurant med rawfood-desserter, og byr alle spisende gjester på dessert under hele uka.

Felicia Falck,butikkansatt på Funky Fresh foods forteller at mange av deres gjester ikke vet noe om vegansk mat. Hun forteller at hun aner en økning i antall gjester når det er arrangementer som dette avholdes. 

- Omtrent halvparten av gjestene våre vet ikke noe om vegansk mat fra før, sier hun.

Vegansk mat oppdages på Facebook

Vegan vikings markedsfører seg mest gjennom sosiale medier og Olivia Hansson er en av de som oppdaget arrangementet via Facebook.

- Mesteparten av det jeg spiser er vegansk, men jeg har ikke noen absolutte regler. Jeg spiser intuitivt på den måten som kroppen min trenger, sier hun når vi møtes på Funky Fresh.

Liten kunnskap hos nordmenn

Selv om international vegan day har eksistert i mer enn 20 år er kunnskapen om dagen liten i Oslo.

- Jeg har ikke hørt noe om World Vegan Day, men prøver å lage så mye vegansk mat som det er mulig, sier Ane Løchen og venninnen Helene Magnussen nikker samtykkende.

 

 

Emneord: 
Tags: