Ellen Mørkved klar for NM i håndbrygging

Ellen Mørkved er nå klar for Brewers Cup etter at hun kom på andreplass i regionmesterskapet.
Fredag, 2 desember, 2016 - 11:03

Ellen Mørkved skal konkurrere i NM i Brewers cup, sammen med de flinkeste kaffemakerne i Norge. Å håndbrygge kaffe fungerer nesten slik en kaffebrygger gjør – du trenger en beholder, varmt vann, filter og nymalt kaffe. Bortsett fra at du gjør alt selv.

Brewers Cup NM, som foregår mellom 8. og 10. februar 2017, handler om å lage den beste håndbryggede kaffen. Alle manuelle bryggemetoder er tillatt, men ikke elektriske maskiner. Deretter skal deltakerne ha en 10 minutter lang framføring der de beskriver kaffen og kaffeopplevelsen, og forklarer deres valg av bryggemetode og kaffetype.

Norge har vunnet gull

Vinnerne i Norgesmesterskapet går videre til VM, der de skal konkurrere mot de aller beste i håndbrygging. At en nordmann tar hjem seieren i Brewers Cub VM er derimot ikke noe nytt, Odd-Steinar Tøllefsen har vunnet VM i brygging to år på rad. Mørkveds håp er derfor å komme videre til VM i Ungarn i juli 2017.

– Man er jo med for å vinne, men hvis jeg ikke vinner i år, kan det godt hende jeg stiller opp neste år igjen, sier Mørkved. 

 

Emneord: