Per Olaf Lundteigen (t.h.) i Senterpartiet mener Staten må si opp avtalen med kvikkas. Foto: Senterpartiet (Sp)/Flickr

Fått nok av dårlig levering

Per Olaf Lundteigen (Sp) mener den dårlige avisleveringen til logistikkselskapet Kvikkas må få konsekvenser.
Onsdag, 18 januar, 2017 - 15:40

Logistikkselskapet Kvikkas har fått mye kritikk for deres distribusjon av lørdagsaviser etter at de fikk oppdraget i november i fjor. Rett før jul måtte samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen møte en avisbransje i harnisk over den dårlige leveringen. Da la avisbransjen frem tall som viste at lørdagsavisen ikke hadde blitt levert hos opptil 25 prosent av abonnentene, skriver Dagens Næringsliv.

Færre aviser, fortsatt samme lønn

Nå har Senterpartiets Per Olaf Lundteigen fått nok av at distriktene ikke får god nok levering, og mener det nå er på tide at Staten avslutter avtalen med Kvikkas. Ny informasjon viser at de leverer 9000 færre lørdagsaviser, men allikevel får samme lønn, på henholdsvis 7,6 millioner kroner i måneden av Staten.

– Det er langt fra rimelig at staten skal betale for en jobb som ikke blir gjort, sier Lundteigen til Klassekampen.

Får også positive tilbakemeldinger

Kvikkas` daglige leder, Stig Kleive sier til Klassekampen at de kjører de samme avisrutene selv om abonnementer sier fra seg lørdagsavisen. Dette fører til lavere inntekter også hos dem. Han forteller videre at det ikke bare har vært negative tilbakemeldinger siden de fikk jobben med distribuering.

– Vi leverer godt, og vi som bransje leverer langt bedre enn i starten. Mange får nå lørdagsavis som aldri har fått det før. Vi får mange henvendelser fra folk som er kjempefornøyde.

 

 

Emneord: