SKADET: Aksel Lund Svindal er ute resten av sesongen. Her fra et renn i Lake Louise i 2010. Alexis Boichard/Agence Zoom

Svindal operert: Mister resten av sesongen

Aksel Lund Svindal går glipp av VM.
Tirsdag, 17 januar, 2017 - 15:16

Alpinstjernen har vært gjennom en ny operasjon, og bekrefter at han må stå over resten av sesongen. 

– Helt siden utforen i Val Gardena har jeg hatt en rar følelse i kneet. Noe kjentes ikke riktig. Vi gjorde noen undersøkelser, men fant ikke helt ut hva det kunne være, skriver Svindal på sin egen Instagram-konto.

- Han har 100 renn igjen

Han forteller at han sammen med legeteamet tok avgjørelsen om at en ny operasjon måtte til. Dermed går han glipp av VM i St. Moritz. Han er imidlertid sterk i troen på at han vil slå kraftig tilbake neste vinter. Da er det OL.

– Den gode nyheten er at det er veldig gode sjanser for at det blir mye bedre til neste vinter. Den dårlige er at det er tilbake til krykkene, og ikke noe mer skikjøring i vinter, skriver Svindal.

– Ja, jeg tror helt sikkert at han er tilbake for fullt til neste sesong. Da er det jo snakk om OL. Jeg tror han har både lysten og energien som skal til for å ta seg tilbake. Han har minst 100 renn igjen i seg, sier NRK-ekspert og alpinlegende Kjetil André Aamodt til NTB.

Svindal skadet kneet da han falt stygt i Kitzbühel for ett år siden. Han retunerte til verdenscupen med andreplass i super-G-rennet i Val Garderna før jul, men opplevde et tilbakeslag. Det resulterte i at han igjen måtte legges under kniven. 

Dermed må Norge klare seg uten de siste årenes store fartskonge i VM. Men med Kjetil Jansrud og Aleksander Aamodt Kilde i storform, i tillegg til en Henrik Kristoffersen som dominerer i slalåm, kan det bli mye å juble for likevel. 

Emneord: 
Tags: