Regjeringens forslag om å flytte Politihøgskolen ut av Oslo kom som en overraskelse på administrasjonen ved høgskolen. Illutrasjonsfoto: Journalen arkiv.

Åpner for å flytte Politihøgskolen

Regjeringen åpner for å flytte Politihøgskolen ut av hovedstaden for å sikre karrieremuligheter i distriktene.
Mandag, 20 februar, 2017 - 11:17

Forrige torsdag åpnet Regjeringen med støtte fra Venstre, for et forslag om å flytte Politihøgskolen ut av Oslo, skriver Politiforum. Tiltaket ble foreslått for å flytte arbeids- og studieplasser ut av hovedstaden.

Kommunal og moderniseringsminister Jan Tore Sanner kunne fortelle på pressekonferansen at målet med en slik desentralisering av arbeidsplasser var å gi spennende karrieremuligheter og sikre at flere flytter hjem igjen etter endte studier, skriver Universitas.

Frykter desentralisering

Rektor Nina Skapenes ved Politihøgskolen forteller til studentavisen at hun frykter for det gode samarbeidet Politihøgskolen har opparbeidet med Oslo politidistrikt og andre sentrale politienheter dersom høgskolen blir flyttet ut av hovedstaden.

– Politiutdanningen har blitt bygd opp over mange år, og vi er stolte over det vi har fått til. Det kan tenkes at kompetansen og utdanningen vår blir svekket om skolen flyttes ut av Oslo, sier hun til Universitas. 

Emneord: 
Tags: