Tusenvis av slike bilder deles i spillforum på nettet. Foto: privat

Nakenbilder florerer i norske spillforum

Kommunikasjonsverktøy ment for gamingmiljøet har blitt en arena for spredning av nakenbilder
Mandag, 13 februar, 2017 - 15:51

Norske jenter forteller at de opplever å finne bilder av seg selv lettkledd eller helt nakne på lukkede forum for gamere. Tv2 omtalte saken først, hvor appen Discord blir trukket frem. Her er det meningen at brukerne enkelt skal kunne kommunisere med hverandre, hvor det blir opprettet private servere som medlemmene kan snakke sammen på. Skal du ha tilgang til en spesiell server, må en invitasjon sendes fra en som allerede er inne.

Mange av bildene som blir delt inneholder både fullt navn og link til deres profiler på Facebook og Instagram. 

En jente (25) fra Vestfold forteller at hun ved flere anledninger har blitt varslet om at bilder av henne ligger ute på slike forum. Hun kjenner også andre som blir utsatt for det samme. 

– De har tatt skjermdumper fra min Snapchat-konto som videre er blitt spredt på disse plattformene. Jeg føler ikke det er til hjelp å engasjere politiet noe mer, fordi de allerede er på saken, forteller hun. 

Seniorrådgiver hos slettmeg.no, Hans Marius Tessem, forteller at de har hatt stor pågang den siste tiden, spesielt i forbindelse med appen Discord.  

– Henvendelsene vi får inn er i hovedsak fra jenter, men også bekymrede gutter som har et ønske om å si i fra, sier han. 

Noen tilfeller blir anmeldt, og andre ikke. Tessem sier at serveren med de fleste bildene til slutt ble tatt ned, men at de på ingen måte er borte for alltid. I andre sammenhenger kan man se at de dukker opp igjen. 

– Det bryter med norsk lov når innholdet blir liggende ute. Politiet er nødt til å ta tak i dette, det er på ingen måte greit, forteller han.