Fulle miljøstasjoner

Tirsdag formiddag lå det mye søppel rundt miljøstasjonene til St. Hanshaugen studentby. Allikevel er studentene som bor der fornøyde med miljøstasjonene.
Onsdag, 17 oktober, 2018 - 10:35

 


Dona Gashi mener tilgjengelighet er viktig for at studentene skal kildesortere riktig.
Foto: Johanne Nese 

Studentene som bor i studentbyen på St. Hanshaugen, er fornøyde med miljøstasjonene. Her kan de kaste plast, papp, mat- og restavfall. Studenten Dona Gashi synes de er spesielt bra at de har egen container for glass og metall. 

– Inne i studentbyen kan vi kaste all slags avfall. Flere gidder nok å kildesortere når miljøstasjonene er gjort så tilgjengelig for oss. Jeg synes det er lagt godt tilrette for at vi studenter skal kildesortere riktig.

 

Hender for mye går i restavfall

Studenten Aurora Overland sier hun er mer miljøbevisst nå enn hun pleide å være. 

– Jeg gjør så godt jeg kan. Både jeg og romkameraten min er veldig opptatte av å kildesortere. Vi er flinkere nå enn før. Vi sorterer plast, papp og mat, og selvsagt glass og hermetikk. Allikevel hender det jo at litt for mye går i restavfallet. 

Tømmes regelmessig 

Til tross for at dette var synet man ble møtt med hos St. Hanshaugen studentby tirsdag, synes studentene det blir tømt ofte nok. En av studentene forteller at det var en periode studentene var litt for dårlige til å kaste riktig. Da fikk de mail fra SiO med beskjed om å skjerpe seg. 

– Etter dette synes jeg alle har blitt flinkere og som regel blir stasjonene tømt i tide slik at det ikke ligger søppel her, forteller hun.