EN GAVE: Flere bransjefolk Journalen har snakket med ser på tips som en gave, og mener derfor at den ikke bør skattelegges. – Uteliggere må ikke skatte om du hiver en tier i koppen deres, sier bartender på Internasjonalen Benjamin Josdal.

Reagerer på ny ordning for skattelegging av tips

Bartendere mener regjeringen begynner i feil ende når de foreslår å stramme inn skatteordningen for tips.
Tirsdag, 16 oktober, 2018 - 13:21

I Statsbudsjettet for 2019 fremmer regjeringen et forslag om å stramme inn skatteordningen for tips. Til manges overraskelse, er tips allerede skattepliktig for mottakeren, men dette blir sjeldent praktisert. Fra 1. januar neste år pålegger regjeringen å stramme inn. Nå må arbeidsgivere innrapportere tips, samt foreta forskuddstrekk og betale arbeidsgiveravgift av tips. 

– Det er litt rart at man skal øke skattene til de som allerede tjener minst i samfunnet, sier Emil Øverbø, bartender på Cafe Sara i Torggata. På ti dager har rundt 9500 mennesker blitt medlem av Facebookgruppa “Si nei til ny skattelegging av tips”. Dette har blitt etterfulgt av en underskriftskampanje med det samme navnet. 

Hva mener bransjefolka å om det nye forslaget? Hør radiosaken her: