Torsdag formiddag åpnet Skappel en midlertidig butikk, en pop-up-butikk, på Steen og Strøm. Der skal de bli værende frem til 31. desember.

– Møter kunder vi ellers ikke ville møtt

Konseptet «pop-up-store» vokser seg stadig større, og flere bedrifter tar i bruk ideen. Én av dem er strikkebutikken Skappel, som åpnet sin midlertidige butikk på torsdag.
Torsdag, 1 november, 2018 - 18:15

- Dette er en super mulighet til å teste merket vårt for enda flere, bli mer synlig, og ikke måtte låse oss fast til avtaler, forklarer Marthe Skappel.

Sammen med familien, og et par til på laget, har hun startet opp strikkebedriften Skappel. En idé moren hennes, Dorthe Skappel, sto for. Torsdag 1. november åpnet de en midlertidig butikk i sentrum av Oslo.

- Vi gjør det meste på egenhånd. Det er mennesker med masse gode kvaliteter på laget vårt, og alle har vel egentlig posisjoner som alt-mulig-mennesker, ler Marthe.


Det var flere kunder innom den midlertidige butikken torsdag formiddag. - Kunderesponsen har allerede vært ganske god, folk ser at det skjer noe her, og mange har kommet med positive tilbakemeldinger, sier Marthe Skappel. 

Blir mer synlig

Til daglig har Skappel en butikk på Frogner. Men der mener de selv at de blir litt bortgjemt.

- Vi er ikke like synlige der. Nå, derimot, har vi muligheten til å møte flere kunder på drop-in. Nettverket vårt kan utvides enda mer, og det er bare positivt, sier butikksjef for Skappels pop-up på Steen og Strøm, Bettina Loen.

De ble kontaktet og spurt om de kunne tenke seg å sette opp en pop-up-butikk midt i sentrum.

- Vi har gjort det en gang tidligere, men det var da vi var helt nyoppstartet i 2012. Vi har utviklet oss mye siden da, sier Marthe.

Fra de fikk forespørselen til de sto klare til åpning torsdag gikk det kun en drøy måned.

- De siste par ukene har vært intensive, men stort sett har hele prosessen gått smertefritt. Det har egentlig bare vært gøy med all planleggingen, smiler Bettina.


Hele Skappel-teamet har roller som “alt-mulig-mennesker”, det innebærer at de har rigget opp hele pop-up-butikken på egenhånd. Til og med disken er selvsnekret.

Fremmer strikkeglede

Skappel-teamet skal ha pop-up-butikken på Steen og Strøm fram til jul. Den 31. desember er de ferdige i sentrum.

- Vi tenker jo først og fremst at dette er en fin måte å se vår egen posisjon på, samt møte de kundene som vanligvis ikke oppsøker bedriften. Vi vil fremme strikkeglede, og vise folk at det ikke skal så mye til for å klare å strikke sine egne plagg, forteller Marthe.

De utelukker ikke flere pop-up-butikker eller liknende prosjekter. Men først gjenstår det å se hvordan tiden frem mot jul blir på Steen og Strøm.

- Dersom dette blir suksess, og vi får gode tilbakemeldinger fra kundene, kan dette absolutt friste til gjentakelse. Dessuten er det en god erfaring mot drømmen vår om å kunne åpne egne Skappel-butikker rundt om, smiler Marthe og Bettina til slutt.