Idylliske omgivelser gjorde løpsgleden stor for mosjonistene på lørdag. Foto: Marthe Laurendz Jensen

Fullt av spreke folk rundt Nøklevann

Lørdag 12. oktober var det full fart på Bøler. Folk i alle aldre viste storform under mosjonsløpet i Oslomarka.
Tirsdag, 15 oktober, 2019 - 11:56

Nøklevann rundt blir arrangert av Bøler IL hvert år. Det er den 38. gang løpene gjennomføres.

– Dette har blitt et høydepunkt for mange, og spesielt for oss som arrangerer, sier Per Inge Østmoen. Det var rekordmange som fullførte løpene i år.

– Det øker jevnt og trutt med deltakere for hvert år som går. Det er utrolig moro, sier medarrangør Hermann Bruun. Både løpveteraner og hobby-mosjonister er å se i løypene denne dagen.


Kokurranseinstinktet var tydelig i teten på dagens 10-kilometer. Foto: Marthe Laurendz Jensen

Flere vinnere

Deltakerne kunne velge mellom 3 ulike distanser. Det er et løp på 5 km, et på10 km, og i tillegg er det et eget løp som er tilrettelagt for barn. Vinneren av årets 10 kilometer ble i år, som i fjor, Anders Gløersen. Han var raskest i løypa og krysset målstreken på tiden 34:02. Seieren i dameklassen gikk til Ley Muller. 


Jessica Gunnarsson (f.h) vant dameklassens 5-kilometer. Nina Ytterstad (f.v) ble nummer tre. Foto: Marthe Laurendz Jensen

I 5-kilometersklassen var det Mathias Moen som var rasktest, og stakk av med serien. Han løp på tiden 15:58. Raskest av damene var Jessica Gunnarsson. Hun var tydelig sliten etter målgang, og hadde gitt alt. Dagen etter ventet NM i terrengløp for henne, som var grunnen til at hun ikke prøvde seg på 10-kilometeren i år.

Under barneløpet var det mye nerver, spenning og heiarop. Raskest gjennom løypa var Sondre Auberg . Alfred (7 år) var en av dem som sa klart ifra etter målgang at taktikken i år var helt feil. Neste år skulle han holde mye mer igjen på kreftene og ikke slite seg ut for tidlig. En stolt mor legger til at hun syns det er flott at barna har så sunne hobbyer.


Flere ga full gass.

Foto: Marthe Laurendz Jensen 

 

 

 

 

 

 


Alfred skal legge om løpstaktikken til neste år. Emilie er dagens raskeste jente, og er storfornøyd. Foto: Marthe Laurendz Jensen

Optimalt løp

 – I forhold til mange andre løp kan vi skryte av vakre omgivelser, krevende høydeforskjeller og samtidig lettløpt underlag, sier arrangør Per Inge Østmoen. For arrangørene er det viktig at deltakerne får en fin opplevelse langs grusveien i intakt og mangfoldig natur.

 – I dag er været i tillegg nærmest perfekt for løping. Det er vindstille og en passe kjølig høstluft, legger Østmoen til.

For Bøler IF er dette en stor og viktig dag.

 – Nøklevann rundt er et optimalt løp med tanke på temperaturen, naturen og høstfargene, mener Østmoen. Planleggingen av løpet foregår gjennom hele året, og starter nesten umiddelbart etter endt løp. Oktober er den faste måneden.

 – Nå er det bare å begynne å glede seg til neste år, sier Bruun.


Den idylliske naturen gjør arrangørene stolte. Foto: Marthe Laurendz Jensen

Emneord: