Tok første stikk i kampen om opprykk

Oldenborg var ubeseiret i årets 5.divisjon. Men på lørdag endte det med 1-3 tap mot fjorårets rival, Gamle Oslo.
Tirsdag, 15 oktober, 2019 - 13:00

Oldenborg - Gamle Oslo – 1-3

Lørdag 12.oktober møttes avdelingsvinnerne Oldenborg Idrætsselskab og Gamle Oslo/FC Oslo til dyst på KFUM Arena. Nesten to hundre tilskuere møtte opp for å se kampen, da Gamle Oslo tok første stikk om Kretsmesterskap-tittelen og opprykk til 4.divisjon.

Kristent fotballag

Oldenborg Idrætsselskab har vært helt uslåelige i årets 5.divisjon (avdeling 2). Det som er spesielt med fotballklubben Oldenborg, er at de er et av svært få lag i Norge som har en tydelig kristen profil. Dette markeres gjennom gode holdninger på fotballbanen, og gjennom bønn – både før og etter kamp. Laget avsluttet sesongen med sterke 38 poeng etter 14 spilte kamper, og det uten et eneste tap. På lørdag spilte de en viktig kvalikkamp til 4.divisjon mot Gamle Oslo, rivalen fra fjorårets sesong. Da ble det stopp på den imponerende rekken med kamper uten tap.

Tidlig ledelse

De første 45 minuttene foregikk det meste av spillet på Oldenborgs banehalvdel, og etter 14 spilte minutter satte Andreas Haglund inn 1-0 for Gamle Oslo. Ti minutter senere økte Lowrens Montano lagets ledelse til 2-0. Dette var også stillingen da lagene gikk til pause.

Redusering

Etter pausen fikk de blåkleddes tilhengere gleden av å se et langt mer offensivt og sjanseskapende Oldenborg-lag. De presset høyere og vant flere dueller, og i det 74. minutt kom belønningen. Reduseringen kom i form av et nydelig skudd i krysset fra Oldenborgs kaptein og lagleder Magnus Hjortland. Målet satt virkelig fyr i de tilreisende, som på sidelinjen vartet opp med både trommer og bluss.

Gleden ble derimot kortvarig, for i det 86. minutt kom 3-1 scoringen. Denne gangen var det den tidligere Fredrikstad- og G18-landslagspilleren Kenneth Di Vita Jensen som fikk æren av å sette ballen i mål. Dette ble også sluttresultatet. Etter at dommeren blåste av oppgjøret takket lagene hverande for kampen og gikk samlet bort til sidelinjen for å hylle de tilreisende.

Flere kamper igjen

Kampen om opprykk er ikke avgjort ennå. Veitvet SK, vinneren av 5.div avdeling 1, har fortsatt til gode å spille kvalikkamp. De møter Gamle Oslo onsdag 16.oktober klokka 20.45. Siste kamp spilles søndag 20. oktober klokka 14.30. Da møter Veitvet Oldenborg.

Det laget som har flest poeng etter disse oppgjørene rykker opp til 4.divisjon. I tillegg får de æren av å kalle seg Kretsmestere