Initiativtaker Ida Bergitte Andersen Hudvebakke (til høyre) var godt fornøyd med at over 70 kvinner tok turen til tirsdagens arrangement på Brygg i Oslo sentrum. Foto: Emma Fløde

Nå vil damene inn i aksjemarkedet

Bare tre av ti aktører på aksjemarkedet er kvinner. Dette vil stadig flere damer gjøre noe med. Tirsdag kveld møtte 70 kvinner opp på Aksjekaffe. Det er ny rekord.
Torsdag, 31 oktober, 2019 - 10:32

 

 

– Det er utrolig gøy at så mange viser interesse, så det er tydelig at mange kvinner ønsker å komme inn på aksjemarkedet, sier initiativtaker Ida Bergitte Andersen Hundvebakke.

Ifølge en fersk rapport fra DnB, er nesten 70 prosent av alle aksjeeiere menn. De sparer også mer i fond, enn det kvinner gjør. Oppmøtet på arrangementet tirsdag kveld, viste at stadig flere kvinner ønsker å investere. 

– Det startet med at jeg la ut et innlegg på Facebook i januar, der jeg spurte om noen ville møtes over en kaffe for å snakke om investeringer i aksjer og fond. Vi var fem personer som satt rundt et lite bord, forteller hun.

Siden har de bare blitt flere:

– Forrige møte var vi vel omkring 40 personer. I dag er vi omtrent 70, så det er rekordmange som har møtt opp i dag, fortsetter Hundvebakke.

­­Hundvebakke savnet et sted å gå da hun selv startet med investering, og det var også bakgrunnen for initiativet.

 


Blant de oppmøtte på kveldens arrangement var Birgitte Melbye (til venstre), Silje Sylte og Gabrielle Valø. De ønsket å lære mer om kjøp og salg av aksjer. Foto: Emma Fløde

Vil lære om aksjehandel

– Jeg ville komme for å lære mer om kjøp og salg av aksjer, forteller Gabrielle Valø, som var en av de som møtte opp på Aksjekaffe for første gang.

Hun kom sammen med venninnen Silje Sylte, som begynte å investere i indeksfond for noen år siden.

– Jeg synes det er et utrolig bra initiativ, og især etter å ha sett rapporten om at det er så mange flere menn enn kvinner som investerer, sier hun. 


Allerede en halvtime før arrangementet startet, begynte lokalet å fylle seg opp. Foto: Emma Fløde