Kulturkirken Jakob var pyntet med både regnbueflagg og flagg fra mange forskjellige land. Foto: Lukas Kristiansen

Skeiv feiring med afrobeats

Lørdag kveld var det 15-års jubileum for interesseorganisasjonen Skeiv Verden.
Tirsdag, 15 oktober, 2019 - 13:21

Skeiv verden er en organisasjon for LHBTIQ-personer med minoritetsbakgrunn. Det startet som et prosjekt i regi av Fri, men ble i 2010 stiftet som en selvstendig organisasjon. Hovedformålet deres er å være en møteplass der målgruppa kan være seg selv, og komme i kontakt med andre som har lignende erfaringer.

Feiret med afrobeats


Dana Jdid fikk fart på dansegulvet med sin miks med beats fra Afrika, Sør-Amerika og Midtøsten. Foto: Lukas Kristiansen

En av DJ-ene som spilte på arrangementet var Dana Jdid som går under navnet DJDID. Hun er en arkitekt fra Syria og spiller en miks av musikk fra Nord-Afrika, Sør-Amerika og Midtøsten. Hun begynte som DJ på private fester, og har nå sitt eget kvinnelige DJ-kollektiv som heter 3rdSpace DJs. Jdid syntes det var fantastisk å spille for Skeiv Verden.

– ­ Jeg elsker å spille for denne organisasjonen, og har spilt for dem flere ganger siden 2015. Jeg har også spilt for dem i Bergen, Skeiv Verden vest, to ganger. Denne organisasjonen og folkene her er så åpne for forskjellig musikk fra forskjellige deler av verden. Det var kjempe gøy.

Åpen for alle

Arrangementet ble holdt i Kulturkirken Jakob. Jakob Kirke ble nedlagt som menighetskirke i 1985 og åpnet som kulturscene i 2000. Den drives av Kirkelig Kulturverksted og er åpen for alle typer arrangementer. Skeiv Verden sine arrangementer skal være et sted for alle, og det er viktig at folk føler seg trygge og velkommen.