STRAMME INN: Mange studenter må kutte i matbudsjettet til å få pengene til å gå opp. Foto: Hien Phan

Studenter får ikke nok lån

For lite studielån gjør at studenter må ut med egne penger til å kunne dekke leveutgiftene.
Tirsdag, 15 oktober, 2019 - 11:54

I det nye forslaget til statsbudsjettet 2020 utbetaler regjeringen ekstra studiestøtte som en del av en fireårs opptrappingsplan. Likevel strekker ikke pengene til for norske studenter. Gjennomsnittlig levekostnad for en student ligger på over 16 000 kroner i måneden ifølge Norsk Studentorganisasjon, mens det månedlige lånebeløpet er på cirka 11 000 kroner.

For lite penger gjør at studenter må stramme inn økonomien og jobbe ekstra ved siden av studiene for å tjene nok til leveutgiftene. Det påvirker tiden de bruker på å jobbe med skole, og fører også til dårligere livskvalitet.  

Emneord: