Vil lære barn om meksikansk tradisjon

Søndag 3. november ble De dødes dag arrangert på Historisk Museum. – Ønsker å ta tradisjonen inn i populærkulturen, forteller ambassaden.
Tirsdag, 5 november, 2019 - 10:39

Mange hadde møtt opp for å få med seg feiringen av “Día de los muertos” på Historisk museum søndag. Her kunne man få laget sin egen sukkerskalle, se teater og få ansiktsmaling. Målet med arrangementet var å gi et inntrykk av hvordan de feirer De dødes dag i Mexico. 

Representant fra den meksikanske ambassaden, Ernesto Malda, forteller at det er en meksikansk tradisjon å dekorere alteret med gjenstander den døde var spesielt glad i. I Historisk museum var alteret prydet med både mat og drikke. Tanken bak dette er at de døde skal finne frem til alteret, for å spise og drikke slik de gjorde da de levde. I tillegg var det pyntet med blomster.

– Før pyntet de med ekte hodeskaller. Da vi skulle ta tradisjonen tilbake til populærkulturen, gjorde vi det til noe som passet for alle. Derfor lager vi skallene av sjokolade eller sukker i dag, forteller Malda.