TESLA: Den nye Cybertrucken har blitt lansert. (Foto: Teodor Skalstad)

Cybertrucken som vekker oppsikt

Fredag lanserte Tesla sin nye pickup med det nyskapende designet.
Onsdag, 27 november, 2019 - 13:01

Elon Musk er kjent for å eksperimentere med nye, teknologiske produkter og ideer, blant annet en flammekaster hvor alle 20 000 eksemplarene som ble laget ble solgt ut. Nå har Tesla-gründeren lansert den nye Cybertrucken. Han har lenge hevdet at de ville ha en pickup-versjon, en type bil som er meget populær i USA.

250 000 bestillinger

Musk har vært svært aktiv på Twitter for å promotere den nye bilen. Onsdag la han ut en tweet hvor han skrev «250k». Det viste seg at dette dreide seg om antallet bestillinger Cybertrucken har fått. Pickup-trucken vil dog ikke komme i produksjon før i slutten av 2021.

Musk har også postet en video på Twitter av Cybertrucken som drar en Ford F-150 opp en bakke, og Tesla-sjefen skriver at den er sterkere enn en F-150-pickup og raskere enn en Porsche 911.

Skapt reaksjoner

Bildesigner Raphael Zammit sier til amerikanske Wired at det spesielle designet kan forme produksjonsprosessen fremover. De rette flate platene og rette linjene skal være enkle å produsere.


NY PICKUP: Tesla har nå lansert den nyeste bilmodellen. Illustrasjon: Martin Wehrle (CC BY-SA 2.0)

–Ved å være filosofisk enkel og funksjonell, har Tesla fullstendig eliminert en veldig stor del av det som er den tradisjonelle måten å sette sammen en bil på. Musk kan være i ferd med å gjøre en av de mest brilliante tingene i bilbransjens historie, sier designeren.

Ikke alle ser den brilliante siden av bilens design. På lanseringen gikk nemlig ikke alt etter planen. Bilen skal være utstyrt med uknuselige vinduer og skal være skuddsikker, men da den skulle testes foran publikum ved at en skulle kaste stålkuler på rutene, knuste vinduet.

Biljournalisten Jon Winding-Sørensen forteller til nrk.no at han tror spesielt amerikanerne kommer til å sette pris på den nye pickupen.

– Pickup er jo det hotteste segmentet i USA, så det er rart de har ventet så lenge med dette. Det er det som virkelig selger, sier Winding-Sørensen.

Bilen er estimert til å koste rundt 460 000 kroner, men det er ikke sikkert at den vil komme på det norske bilmarkedet med en gang, da den har flere mangler som er obligatoriske ifølge den norske veitrafikkloven. Cybertrucken har blant annet foreløpig ingen sidespeil.

Emneord: