Et fylt rom venter spent på foredrag av forfatteren av boken "Feminisme i Islam". Foto: Ingvild Dolva

Feminisme i Islam

Tirsdag kveld den 5.november inviterte Litteraturhuset til boklansering.
Tirsdag, 5 november, 2019 - 21:20

Religionsviteren og førsteamanuensis Marianne Hafnor Bøe er forfatteren av den nye boken «feminisme i Islam», og det var mange interesserte som møtte opp på forfatteren sin boklansering på Litteraturhuset i Oslo.

Bredere debatt

Hafnor Bøe mener og håper at denne boken kan bidra til en bredere debatt om Islam og feminisme. I boken presenterer hun en rekke Islamske feminister, som alle har bidratt, og fortsetter å bidra, til et mer likestilt samfunn. I boken drøftes det rundt temaer som kvinnelige Imamer, feministisk tolkning av Koranen, kjønns-Jihad og kvinnelige moskeer.

– Jeg håper at boken skal skape diskusjon, sier forfatteren.

Fulgt med henne gjennom studiene

– Det er noe som har vært med meg siden jeg var student.

Hafnor Bøe forteller videre at allerede som hovedfagstudent var hun feltarbeider i Iran, og temaet feminisme har vært med henne inn i doktorgradsarbeidet.

Religionsfokus

I boken er det religionsperspektivet som blir lagt mest vekt på, forteller forfatteren. Grunnen til dette var å plassere feminismen innenfor Islam, og legitimere feministiske tolkninger på bakgrunn av religionen.