Moradi lever skjult i Norge mens han venter på ankesaken i Lagmannsretten for å få lovlig opphold i Norge. Foto: Aurora Hovland

Forlot Islam - risikerer dødsstraff

Ateisten Josef Moradi har vunnet Humanistprisen 2019, og har mange støttespillere. Allikevel får han ikke oppholdstillatelse som ateist i Norge.
Onsdag, 20 november, 2019 - 14:56

Josef har vært i Norge i 4 år, og bor på skjult adresse på grunn av ulovlig opphold. Ifølge ham selv og Human-Etisk Forbund, har han ingen rettigheter for å kunne få oppholdstillatelse i Norge. Det vil si at han risikerer å bli sendt tilbake til Afghanistan - og få en dødsdom for å være åpen om sitt livssyn som ateist. 

Ble tildelt Humanistprisen

Human-etisk forbund delte i år ut Humanistprisen, og etter mange forslag valgte de å gi den til Josef Moradi. Prisen består av Kr 100 000,- og et diplom. Prisen deles ut til enkeltperson, gruppe eller organisasjon som bidrar til fremme de humanistiske idealer og prinsipper i FNs menneske-rettighetserklæring. Kilde

- Vi opplever at Josef er helt i tråd med våre verdier, det handler om tankefrihet og trosfrihet, ting som er ganske allmenn i samfunnet men som er viktige særlig i vårt livssyn, sier Lars Petter Helgestad, politisk og internasjonal sjef for Human-etisk forbund.