Komiker Jonis Josef mener at rasismedebatten i kjølvannet av parodisegmentet i Radiresepsjonen må tas. Foto: Tore Sætre (CC BY-SA 2.0)

– Sagen, dette er ikke greit

Det har vært stor debatt rundt Tore Sagens rasistiske notat på programmet Radioresepsjonen. Komiker Jonis Josef inviterer nå Sagen til sin egen podcast.
Mandag, 4 november, 2019 - 14:13

I tirsdagens episode av «Radioresepsjonen» leste Tore Sagen opp et notat om klima og rasisme. Dette var i forbindelse med programmets spalte «Flauhetskonkurransen». Notatet fikk mange til å reagere og segmentet er fjernet fra episoden, skriver VG.

Programmet sendes på P13, og prosjektsjef Stig Holmer er klar på at det hele er en parodi. Han mener at notatet er umulig å misforstå.

– Tore Sagen er ikke rasist, og det er heller ingen av de andre i Radioresepsjonen, sier han.


– Til de som skulle være i tvil: Jeg er ikke rasist. Jeg synes rasisme og fornektelse av menneskeskapte klimaendringer er noe av det flaueste som finnes, skriver Tore Sagen på Twitter. Foto: Tore Sætre (CC BY-SA 2.0)

Slettet innlegg

En av dem som reagerte, var komiker Jonis Josef. Han skrev et lengre innlegg på Instagram der han blant annet reagerte på Sagens bruk av ordet «neger» på riksdekkende radio.

– Dette er ganske sykt å melde, Sagen. Jeg har alltid synes du er en hyggelig og fin fyr, men dette er ikke greit, ass, skriver Josef.

Josef slettet likevel innlegget etter noen timer. På Istagram forteller han at dette var på grunn av av trusler og sjikane. Han forklarer at både han og Tore Sagen har mottatt draptrusler.

– Tydelig en sak som berører veldig mange. Nå fikk vi det på dagsordnen og folk snakker om det. Det var planen hele veien, skriver han.

Inviterer til en prat på direkten

Etter storm rundt dem begge på sosiale medier, mener Josef at det er på tide med en direkte prat. Han synes hele seansen er en debatt som må tas, og ønsker å forklare Sagen hvorfor. Nå skal de møtes i Josefs egen podkast “Juicy”.

– Kan informere om at Tore gjester Juicypodkasten på mandag for en prat. Jeg håper dere stoler på at jeg gjør det riktig, skriver han på Instagram.

Journalen har ikke lyktes i å få en kommentar fra Josef.