BERØRT: demonstrantene vandret langs Karl Johan med budskapet "Rammet av AAP-kutt» på plakater. Foto: Anna Helene Folkestad

Kutt i AAP: Dette er et nødrop!

Regjeringens beslutning om å kutte i støtte til de som går på arbeidsavklaringspenger (AAP), har skapt sterke reaksjoner. Lørdag 2.november arrangerte de berørte en stilledemonstrasjon.
Mandag, 4 november, 2019 - 15:49

Mange hundre demonstranter møttes i Karl Johans gate lørdag 2.november. Demonstrantene bar gule t-skjorter med budskapet “gi oss tryggheten tilbake”, og delte ut løpesedler med informasjon knyttet til AAP. Budkspet var klart og tydelig: Dette er et nødrop!

Frøya Hauan Andersen var en av de som demonstrete. Hun forteller at flere har blitt kastet ut av systemet, og at rammene rundt arbeidsavklaringspenger har blitt betraktelig strammet inn.

– Hvis du har en ektefelle kan han forsørge deg, er det flere som får høre. Men hvis ektefellen har dårlig råd hjelper det ikke stort, sier Andersen.


Noen demonstranter skulle forestille tiggere, og hadde en tiggekopp foran seg som et symbol på at de ikke har inntekt. Foto: Anna Helene Folkestad 

Mister tillit til NAV

Elisabeth Thoresen var også en av demonstrantene. Hun mener at Norge holder på å forandre seg drastisk, og flere mister tillit til NAV.  

– Staten tar ikke vare på deg lenger, understreker Thoresen mens hun gjør seg klar til å gå videre. 

Derfor demonstreres det

Regjeringspartiene  Høyre, FrP, Venstre og KrF har endret folketrygdslovens ordningfor AAP. De berørte mener mange har mistet AAP uten varsel og vedtak, eller fått fullstendig avslag. På løpesedlene utrykker de at de gjerne vil jobbe, men arbeidsevnen deres er redusert, og derfor er det ikke forsvarlig. De krever reversering av lovendringen.

Emneord: