Deltakerne på datahjelpen er fornøyde med tilbudet. Foto: Bjørg Davidsen

Nybegynnere får datahjelp

Hver mandag fra 13:00 til 15:00 har det blitt holdt datahjelp for nybegynnere i Deichman Hovedbibliotek.
Onsdag, 6 november, 2019 - 11:07

Her møtes mennesker som trenger hjelp til å lære seg grunnleggende data og -mobilferdigheter. Tilbudet er gratis, og det er flere som tar nytte av det.

– Jeg er veldig glad for at dette tilbudet finnes. Det er så dyrt å gå på datakurs ellers, forteller en av deltakerne.

Deltakeren forteller også at hun har god nytte av kurset ettersom at hun av flere grunner ønsker å kunne delta i den digitale kommunikasjonen som foregår.

– Det er veldig upraktisk og irriterende og ikke henge med i den digitale verden, sier hun.  

Henrik Teigøyen er ansvarlig for datahjelp kurset.

-Formålet med kurset er for å ha et tilbud til de som strever litt med digital navigering. Vi ønsker at kurset skal være et lavterskel tilbud for lånerne våre, sier Teigøyen.


Datahjelpen er et drop-in tilbud for nybegynnere. Foto: Bjørg Davidsen

Behovet er der

Teigøyen mener at det er et behov for en slik datahjelp.

– Vi har hatt lignende kurs tidligere, og da ser vi at det er noen av lånerne våre som har bruk for det. Vi tilbyr jo pc til utlån og får da en del spørsmål og tilbakemeldinger som viser at behovet for et slikt kurs er der ute, sier Teigøyen.

Hvordan har oppmøtet vært på disse timene?

– Spesielt nå i de siste ukene har det vært et bra oppmøte på kursene. Det virker som at når det er et fast tidspunkt så kommer folk tilbake, sier Teigøyen. 

Nytt bibliotek

Deichman hovedbibiotek skal stenges ved nyttår, og flere av deltakerne på datahjelpen er bekymret for at dette betyr slutten på tilbudet. Teigøyen er uenig dette.

– Det skal bygges et nytt bibliotek i Bjørvika så hovedbiblioteket her blir stengt ved nyttår. Da blir det ikke drift på biblioteket her lengre, men jeg regner med at drop-in datahjelpen vil videreføres til det nye lokalet i Bjørvika, sier Teigøyen. 

Emneord: