Det svinger i Sagenecabareten. Foto: Sagene Janitsjarkorps.

På'n igjen

13. november går Sagenecabareten av stabelen for ellevte gang.
Onsdag, 6 november, 2019 - 13:05

Kari Svendsen, Lars Klevstrand og bandet Sagene Ring skal i år være med å skape liv i revytradisjonen på Sagene. Med seg har de et stort orkester med 12 musikere under ledelse av dirigent Tom Skjellum. Skjellum har skrevet alle arrangementene for sangene. 

For alle

– Målgruppen er folk i alle aldre som føler en lokal tilhørighet til Sagene, arbeiderhistorien og Oslos rike revytradisjoner, sier Andreas Fætten, kulturkonsulent i bydel Sagene.

Dette er en årlig konsert arrangert av Bydel Sagene, hvor hensikten er å grave frem kjente og ukjente skatter fra revyens og visesangens gullalder. En rekke av komponistene og tekstforfatterne som presenteres har tilhørighet til Bydel Sagene; Rudolf Nilsen, Oskar Braaten, Arne Paasche Aasen, Jolly Kramer-Johansen, Johannes Haarklou og Lillebjørn Nilsen.


Foto: Sagene Janitsjarkorps.

Lokalt initiativ

– Det er Bydel Sagene som tok initiativ til dette tiltaket i 2009, etter å ha gjort en lokalhistorisk dugnad som resulterte i boka «Livet langs elva». Dette koblet vi sammen med det sterke musikalske miljøet i Sagene janitsjarkorps, der dirigent Tom Skjellum plukket ut et stort orkester i beste revytradisjon, sier Fætten.

Forestillingene spilles på Sagene festivitetshus 13.-17. november