TILBUD: Akademika holder salg på fagbøker for å trekke kunder i en rolig oktobermåned. Foto: Cecilie Helgedal

Akademikas tilbud trekker studenter

Fra midten av oktober har Akademika hatt tilbud på fagbøker.
Onsdag, 6 november, 2019 - 10:30

– Ja, vi ser en liten økning i salget – særlig i begynnelsen av tilbudsperioden, sier fagansvarlig Pål Høgmo. 

Tilbudet har vist seg å være lønnsomt, og Høgmo sier at det derfor kan bli en fast ordning neste høst.  


FAGANSVARLIG: Pål Høgmo jobber på Akademika Pilestredet, og er fornøyd med tilbudets effekt. Foto: Cecilie Helgedal

Videre forklarer Høgmo at tilbudet er en god måte å få folk inn i butikken når det er en rolig måned, og svarer på hvorfor salget ikke holdes ved skolestart. 

– Oktober er en litt roligere måned, så da har vi plass i butikken til å ta inn tilbudsvarer. Grunnen til at vi ikke har det ved skolestart er fordi butikkene er for fulle på denne tiden av året. 

Tett samarbeid

Akademika har flere butikker rundt de ulike skolebyggene på Pilestredet og salget gjelder alle Akademikabutikker i hele landet. 

– Vi har et tett samarbeid her på Pilestredet med butikken på Frydenlund. Vi har delt opp hvilke fagbøker vi selger basert på plassering av fagkretsen som er nærmest. Her på Pilestredet har vi bøker for studiene økonomi og administrasjon, helse- og sosialfag, kunst og design, og tekniske fag. På Frydenlund finner du fagbøker for pedagogikk, helse- og sosialfag, og bibliotek- og mediefag, forklarer Høgmo. 

Nettbutikk

Bøker fra de fysiske butikkene kan også kjøpes på nett, og deretter bli sendt hjem til kunden. 

– Dersom vi ikke har en bok en kunde spør etter, så kan vi bestille den fra en av de andre butikkene og få varen sendt hjem til kunden. Dette er en av fordelene med samarbeidet butikkene i mellom, avslutter Høgmo.