Shades of Winter arrangeres av den østerrikske frikjøreren, Sandra Lahnsteiner. Foto: Cecilie Helgedal

Vil fremme kvinnelige skikjørere

Shades of Winter FilmFest kom til Vika kino 20. november. Her fremmes kvinnelige utøvere gjennom egenproduserte kortfilmer om sporten deres.
Mandag, 25 november, 2019 - 10:21

Med ni destinasjoner i fem forskjellige land, kom Shades of Winter FilmFest 2019 til Oslo denne uken. Festivalen ble startet av Sandra Lahnsteiner fra Østerrike, som selv har vært profesjonell sportsutøver i mange år. Hun ønsker å vise frem andre kvinnelige utøvere som produserer sine egne kortfilmer. Med seg på turneen har hun skikjørere fra New Zealand, Canada, Polen, Sverige, Sveits og Norge, m.fl. 

Ønsker å inspirere

Bakgrunnen for filmfestivalen, forteller Lahnsteiner, var at hun la merke til at flere og flere kvinnelige skikjørere laget kortfilmer og dokumentarer om diverse turer og prosjekter. Dermed tenkte hun at en god måte å få vist de frem for et større publikum ville være å starte en egen filmfestival som reiste rundt til forskjellige land. 

Videre forteller hun at dersom filmene som vises på Shades of Winter FilmFest kan inspirere noen til å ville gjøre det samme, da har hun lykkes.