Hans Zimmer live i Frankfurt, Tyskland. Foto: Curtis Simmons/Flicker (CC BY-NC 2.0)

Kjent komponist i Bond-film

Tyske Hans Zimmer skal lage musikken til den neste James Bond-filmen.
Tirsdag, 14 januar, 2020 - 15:08

Den norgesakutelle komponisten Hans Zimmer har laget musikk til blant annet Løvenes konge, Gladiatoren og Batman-trilogien. Han betegnes som ikonisk i filmbransjen. Den 13. januar ble det offentliggjort at tyskeren skal produsere musikken til den 25. installasjonen i Bond-universet. Regissør Cary Joji Fukanaga har allerede uttrykt sin begeistring for at Zimmer skal komponere lydbildet i filmen.

– Musikken til Bond har alltid vært ikonisk, og jeg har allerede vært vitne til at Hans har tilført sitt geni til Bond-arven, sier Fukanaga i en uttalelse om ansettelsen.

Filmen kommer i løpet av året og har fått navnet No Time to Die. Dette vil bli Daniel Craigs femte og siste opptreden som den berømte agenten. Fjorårets Oscar-vinner Rami Malek skal spille skurk i filmen. Mange fans har allerede begynt å spekulere på om Oscar-vinneren skal spille Dr. No, som er den første skurken i Bond-universet. Filmen Dr. No hadde premiere i 1962.

Hans Zimmer kommer også til Telenor Arena i 2021, som en del av sin europaturne.