Presidenten i Ghana, Nana Akufo Addo. Foto: GCIS (CC BY-ND 2.0) Flickr

Ghanas president på norgesbesøk

Ghanas president Nana Akufo-Addo møtte i dag Erna Solberg for å diskutere FN's bærekraftsmål.
Mandag, 24 februar, 2020 - 16:29

I 2016 ble statsminister Erna Solberg og Ghanas daværende president John Dramani Mahma utnevt til å lede FNs pådrivergruppe for bærekraftsmålene. I fjor var Solberg på visitt i Ghana, og i dag var Ghanas president Nana Akufo-Addo på revisitt i Norge. 

Forvaltning av hav 

I følge regjeringens hjemmeside skal de diskutere havforvaltning og klimakrisens effekter. I morgen reiser de to statsrådene til Svalbards frøhvelv og forskningsarbeid, som et eksempel på internasjonalt samarbeid.

Under NORAD-programmet “Fisk for Utvikling” i fjor, ble det signert en ny avtale om et samarbeidet mellom Norge og Ghana. Hovedgrunnen til en slik avtale er å bedre systemer rundt fiskehelsen. NORAD-programmet preges av næringsliv og samarbeid om bærekraftig forvaltning av hav. 

Viktig samarbeid

Veterinærinstituttet har en sentral rolle innenfor prosjektet. Seksjonsleder og spsialrådgiver Kofitsyo Cudoje ved Veterinærinstituttet sier i en tidligere artikkel at det er et viktig arbeid. 

–Ghanesere spiser mye fisk og det produseres ikke nok til å dekke behovet. Samtidig som tilapia-produksjonen skal økes, ser vi økte sykdomsproblemer. Noe av dette kan komme av ukontrollert import av yngel og at biosikkerhet ikke blir tatt på alvor. Problemer som starter ett sted kan være en trussel mot hele næringen og vi må jobbe sammen for bedre kontroll. 

 

Emneord: