Britene er ute av EU, det kan få konsekvenser for kunstnere. Foto: Stephen Darlington (CC BY-ND 2.0 Flickr)

Musikere trues av Brexit

Europeiske bransjeorganisasjoner frykter at det nå vil bli vanskeligere for både internasjonale og britiske musikere å dra på turné.
Onsdag, 5 februar, 2020 - 14:58

Musicians Union, den britiske fagforeningen for musikere, har satt i gang en kampanje for å få igjennom såkalte Musicians’ passport, det melder musikkultur. Passet skal gi britiske musikere mulighet til å reise fritt i hele EU, uavhengig av hvilke avtaler Storbrittania forhandler seg fram til. 

I følge fagforeningen er det flere av medlemmene deres som har flyttet fra Storbrittania i frykt for en usikker arbeidshverdag i kjølevannet av Brexit. 

For britiske musikere blir visumreglene stående uforandret frem til Desember 2020. Etter det er det uvisst hva som kommer til å skje. 

Administrerende direktør i UK Music Venue Trust, Mark Davyd, sier til NME at han er frusrert over at den britiske regjeringen ikke har gjort nok for å ivareta mindre etablerte artisters mulighet til å dra på turné.

– Brexit vil skape økonomiske barrierer for britiske artister som vil spille i Europa og for europeiske artister som vil spille i Storbrittania. Barrierer som bare artister med en viss grad av suksess kan håndtere, sier Davyd. 

 

 

 

Emneord: