Pendlerparkeringer i Drammensdistriktet vil ikke være av de fem Bane NOR skal bygge ut i 2020. Foto: Arbeiderpartiet (CC BY-ND 2.0).

Overfylte pendlerparkeringer i Drammens-området

Bane NOR skal i 2020 utvide 5 av totalt 89 parkeringsplasser ved togstasjoner i Viken. Dette gjelder ikke pendlerparkeringer innenfor gamle Buskerud fylke.
Fredag, 7 februar, 2020 - 11:09

Ingen av de planlagte utvidelsene av parkeringsplasser ved togstasjoner vil gjelde i Drammens-distriktet, melder Drammens Tidende

Knut Øivind Ruud Johansen, direktør for stasjoner i Bane NOR, forklarer til Drammens Tidende at de vurderer behovet for utbygging ut fra tilbakemeldinger fra egne ansatte og fra kundene. Deretter prioriterer de ut fra økonomi.

– Vi er styrt av nullvekstmålet i Nasjonal Transportplan, hvor det ikke legges opp til mer biltrafikk, forklarer Ruud Johansen.

Bedre regulering

Petter Christiansen, forsker på byutvikling og bytransport, sier til NRK at han ikke er sikker på om flere pendlerparkeringer er den beste løsningen. 

– Det er dyrt å etablere innfartsparkeringer. Kanskje det er bedre å regulere plassene som allerede finnes på en bedre måte, eller forbedre kollektivtilbudet, sier Christiansen.