Verdensrekord: Christina Koch satte den kvinnelige rekorden for flest dager i verdensrommet. Foto: NASA Johnson (CC BY-NC-ND 2.0).

Tilbake på jorda med ny verdensrekord

Christina Koch har vært rekordlenge i verdensrommet.
Torsdag, 6 februar, 2020 - 13:35

Christina Koch (41) har satt ny kvinnelig rekord med 328 dager på Den internasjonale romstasjonen. Torsdag 6. februar landet Christina Koch i Kasakhstan i en russisk romkapsel sammen med to kollegaer, melder Forskning.no.  Romreisen hennes omtales som historisk. 

Koch og Nasa-kollega Jessica Meir er også de første to kvinnene som har vandret i rommet sammen, skriver Forskning.no. Videre skriver de at heller ingen andre enn Koch har bakt småkaker i verdensrommet. 

– Det er virkelig kult å være på et sted der du kan sprette rundt mellom taket og gulvet når du vil, sier den historiske astronauten til NBC