Sandstorm på Gran Canaria har stoppet all flytrafikk til Norge siste dagene. Foto: privat

Ekstra flyvninger for sandfaste nordmenn

SAS og Norwegian setter opp ekstra flyvninger for å få nordmenn hjem fra Kanariøyene senere i dag, ifølge pressemeldinger fra begge flyselskap.
Mandag, 24 februar, 2020 - 14:29

Over 2000 nordmenn har sittet værfast på Kanariøyene siden lørdag. I ettermiddag ser det ut til at flyene begynner å gå til Oslo.

I en e-post til Journalen skriver presseansvarlig for SAS John Eckhoff at det vil bli satt opp ekstra flyvinger senere i dag fra København. De vil ta med 262 passasjerer videre fra Gran Canaria til Oslo. Han legger til at de som skal fly med dette flyet, vil få en SMS fra SAS. 


Petter Haugland er en av de som er værfast på Gran Canaria. Foto: Privat

Dårlig informasjon

En av de som sitter fast etter feriereise, er studenten Petter Haugland. 

Han forteller over telefon til Journalen at han har ventet siden lørdag formiddag, og er misfornøyd med hvor lite informasjon som er gitt de siste dagene fra SAS.

– Etter at flyet ble kansellert, har vi fått veldig lite informasjon. Bagasjen har jeg heller ikke sett noe til siden lørdag. I går sjekket vi inn på hotell etter å ha sovet på en overfylt flyplass en natt, og ingenting er dekket så langt. 

120 kroner til mat 

Haugland forteller at de har fått kuponger på 120 kroner hver til mat, men ingen sikker informasjon. Siste beskjed de fikk av SAS, er at de skal fly hjem i 18-tiden i dag. 

​Etter at sandstormen traff Gran Canaria, måtte mange sove på flyplassen.

– Da vi kom til flyplassen tidligere i dag og skulle skanne boardningpassene for å komme gjennom sikkerhetskontrollen, fungerte det ikke. Ansatte ved flyplassen sa at ingen SAS-fly ligger i systemet, sier Haugland. 


Etter at sandstormen traff Gran Canaria, måtte mange sove på flyplassen. Foto: Privat