NIF har tidligere gått ut og sagt at tippemidlene skal brukes på nytt annlegg.
Sendte 3,2 millioner til Kina

Uenighet om tippemidler

Tippemidlenes skal egentlig bare fordeles på breddeklubbene i Norge. Nå blir de også fordelt utenfor Norges grenser.
Onsdag, 4 mars, 2020 - 11:52

Tidligere i februar avslørte TV2 at 3,2 millioner kroner hadde blitt sendt til Kina som en del av idrettsavtalen landene har opprettet. Formålet med avtalen er å hjelpe idretten i Kina, og samtidig bidra til å bedre forholdet mellom Norge og Kina. 

Behov for midler

Daglig leder i breddeklubben Hvam IL, Tore Nilsen, sier at idretten trenger tippemidlene for at alt skal gå rundt.

– Jeg synes ikke det er heldig for idretten i Norge. Vi trenger hver eneste krone for barn og unge, som går til aktivitetsmidler, driftsmidler og spillemidler til å utvikle anlegg.

Nilsen sier videre at politikerne bør involvere seg mer for å få større forståelse for situasjonen.

– Jeg tror ikke alle (politikerne journ. anm.) har full innsikt. Jeg håper at det er god dialog mellom politikerne og Norges Idrettsforbund. Politikerne burde være ute på besøk på steder som Nes Arena for å se hva som skjer.

Kulturministeren positiv

Til TV2 sier kulturminister Abid Raja at bidraget til Kina kun er en liten sum. Han stiller seg positivt til fordelingen av tippemidler utenfor landegrensene. 

– Ja, jeg tror det er veldig bra. Det er en bitteliten sum for å løfte langrennssporten inn i et land som har 1,4 milliarder mennesker.

Raja forteller videre til TV2 at han tror det gå an å balansere bruken av tippemidlene på utviklingen av både kinesisk og norsk barne- og breddeidrett.

Journalen forsøkte å komme i kontakt med Kulturdepartementet og NIF, men de hadde ikke mulighet til å stille i intervju.

Emneord: 
Tags: