Victor har flere ganger opptrådt på Café Sør under eventet Rock the Mic. Foto: Lukas Kristiansen

Ikke noe one-hit-wonder

For 23 år gamle Victor Cornic er musikken minst like viktig som det å skape en solid og lojal fanskare.
Onsdag, 9 september, 2020 - 20:46

— Jeg er ikke kjent eller noe enda. Jeg tror at ting sakte men sikkert er på vei opp. Jeg vil ikke bli noe one-hit-wonder, sier Victor Cornic.

Victor har vokst opp i et multikulturelt hjem, med bakgrunn fra Frankrike og Norge, og har gått på den Franske skolen i Oslo. Han har gått musikkproduksjon på Sunnhordland Folkehøgskule. Han forteller at han brukte mellom seks til ti timer i studioet hver dag. Nå studerer han musikkproduksjon og låtskriving på Høyskolen Kristiania. Han begynte å publisere musikken sin på nettsiden SoundCloud og senere flyttet seg til Spotify.

Saken fortsetter under bildet.


Victor er halvt norsk og halvt fransk, og rapper på norsk, fransk og engelsk. Foto: Lukas Kristiansen

Tettknyttet heiagjeng

Victor har en stor og tettknyttet vennegjeng som støtter han i musikken hans. Flere av dem har fortalt hvordan Victor er en inkluderende og ekte person, og hvordan han liker å leke med språk og ser sammenhenger som kanskje ikke andre gjør. “Gjerrig på det nye” og “det skjer ingen store ting på Stortinget” er fraser som vennene har nevnt. 

— Vi vet alt om musikken hans. Vi får høre nye ting han lager. Jeg tror han setter pris på konstruktiv kritikk. Vi har laget en del låter sammen, sier kompis Maxime Ferreira.

Saken fortsetter under bildet.


Victor har et lite studio hjemme, men bruker nå mesteparten av tiden sin i studio på høyskolen. Foto: Lukas Kristiansen

Upåvirket

I en studie nevnt av forskning.no står det at det er flere dopreferanser i rapmusikk enn i andre sjangere. Den unge artisten lar seg ikke påvirke av miljøet. Tvert om så er det viktig for Victor å alltid være tilstede. 

— Da det kom en stor trend rundt dette med “xanax-rappere”, så reagerte han negativt på det med en gang, sier kompis Mostafa Ajamay. 

Hør mer om Victor Cornic og musikken hans i videoen nedenfor.

 

Glad i falafel

Noe Victor ikke lar seg bli upåvirket av er falafel. Han spiser ofte på King Falafel der han har blitt godt kjent med de ansatte. 

 

Emneord: